Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Απεργούν αύριο οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι.....



Πανελλαδική 24ωρη απεργία για τις 8 Δεκεμβρίου κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε σύγχυση για την κατάσταση στον ΟΣΕ.

H ΠΟΣ κάνει λόγο για έλλειψη υπεύθυνης πολιτικής για το σιδηρόδρομο, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις αλλαγές στον ΟΣΕ. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε την Πέμπτη εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις μετατάξεις, που προέβλεπε αριθμό 2.700 θέσεων σε άλλους φορείς (ενώ ο σχετικός νόμος 3897/10 τοποθετεί το «πλεονάζον προσωπικό» σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ συνολικά σε 2.351).

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών Δ.Ρέππας υπογράμμισε την Πέμπτη σχετικά με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ για τις μετατάξεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ πως «υπάρχει ένας νομός με δεδομένες μετατάξεις, δηλαδή 2.351».

Ο Δ. Ρέππας υποστήριξε πως το 2.700 αφορά τις διαθέσιμες θέσεις «για να έχουν οι εργαζόμενοι περισσότερες επιλογές», λέγοντας πως «η συζήτηση που γίνεται είναι εκ του πονηρού».

«Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και αυτός θα εφαρμοστεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση που δεν επιτύχει το εγχείρημα (οι σιδηροδρομικοί) θα χάσουν τη δουλειά τους» ανέφερε ο υπουργός. Σύντομα θα γίνει η καταγγελία των συμβάσεων για να ξεκινήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέων συμβάσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου