Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πρώτο το ΙΚΑ στην ολοήμερη λειτουργία του ΕΣΥ.....

Τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας προχωρούν στην υπογραφή σύμβασης, με την οποία οι ασφαλισμένοι του μεγαλύτερου Ταμείου της χώρας θα υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλο το 24ωρο.


Θα ακολουθήσει σύμβαση με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), με στόχο να περιοριστεί η οικονομική «αιμορραγία» των Ταμείων προς τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Την έναρξη της συνεργασίας ανακοίνωσαν χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αθηνά Δρέττα και ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Κυριάκος Σουλιώτης.

«Είναι αδιανόητο να μην έχουν τα Ταμεία τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν μέσα από τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτρουμάνης. Ο κ. Τιμοσίδης επεσήμανε ότι 55 δημόσια νοσοκομεία έχουν ήδη ενταχθεί στο σύστημα της ολοήμερης λειτουργίας, ενώ άλλα οκτώ θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2011.

Από στοιχεία που έδωσε ο κ. Κουτρουμάνης προκύπτει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία πλήρωσαν πέρυσι 10,2 δισεκατομμύρια ευρώ για υγειονομική περίθαλψη. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται η φαρμακευτική δαπάνη, αλλά και ιατρικές εξετάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να μειωθεί η δαπάνη στο ένα τρίτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου