Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Οι βουλευτές όπως οι κύριοι Γιώργος Φλωρίδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Δημήτρης Λιντζέρης, ζήτησαν να αποσυρθεί η σχετική διάταξη, διαφορετικά.....


Αυτή την ώρα στο εντευκτήριο της Βουλής, βουλευτές του ΠαΣοΚ, αφού σκέφτηκαν μεταξύ τους, διεμήνυσαν στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, να αποσύρει τη διάταξη για τα 24 δις ευρώ, για τα ανεξόφλητα χρέη, του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται το βράδυ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή.

Οι βουλευτές όπως οι κύριοι Γιώργος Φλωρίδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Δημήτρης Λιντζέρης, ζήτησαν να αποσυρθεί η σχετική διάταξη, διαφορετικά δε θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα άλλοι δύο βουλευτές του ΠαΣοΚ, οι κκ. Χρήστος Μαγκούφης, Στάθης Κουτμερίδης αναζητούν υπογραφές για να καταθέσουν επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας την ονομαστικοποίηση αυτών που χρωστούν στο δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναμένεται σε λίγη ώρα να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία θα παρέχονται διαφανείς διαδικασίες όσον αφορά τους οφειλέτες των 24 δις. Ανάμεσα σε αυτά που προβλέπει η τροπολογία, θα είναι η δημοσίευση των υποθέσεων στο Internet, και ανάμιξη και εμπλοκή του ελεγκτικού συνεδρίου για αυστηρότερο έλεγχο.


Αποχή από τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Βουδούρης με γραπτή δήλωσή του, δηλώνει ότι θα απέχει από τη διαδικασία συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, εφόσον οι βουλευτές καλούνται να «είναι απλοί ακροατές». Δήλωσε ότι δεν ψήφισε στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών κοινωνικών και οικονομικών υποθέσεων, την πρόταση για τη διαδικασία του κατεπείγοντος διότι οι εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, να επιλέξει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο ως κατεπείγον δεν ήταν πειστικές.

Ο κ. Βουδούρης, στην έγγραφη δήλωσή του είπε ότι «οι μεταρρυθμίσεις που έχει οραματιστεί ο πρωθυπουργός, απαιτείται να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς, πιστεύω όμως ότι η αποτελεσματική εφαρμογή τους απαιτεί ουσιαστικό διάλογο τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στην κοινωνία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου