Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου....

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος (ΟΕΣΠ & ΝΕ), που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα, με τη φιλοξενία του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Τα θέματα που πραγματεύτηκαν οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων της διοικητικής περιφέρειας της Ομοσπονδίας παρουσία και των μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, είχαν να κάνουν κυρίως με τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που καλούνται να επιλύσουν οι συνάδελφοι έμποροι λόγω της οικονομικής ύφεσης της χώρας. Επίσης για τα μέτρα που θα λάβει η ΟΕΣΠ & ΝΕ μέσω της κατάλληλης τεχνογνωσίας που διαθέτει για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στα μέλη της, αλλά και για την εφαρμογή προωθητικών ενεργειών σε συλλογικό πλέον επίπεδο. Η ανάληψη αυτών των δράσεων στοχεύει στην τόνωση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος, στην εμβάθυνση των σχέσεων με τον καταναλωτή και φυσικά στη διατήρηση της βιωσιμότητας χιλιάδων επιχειρήσεων.
Επιπλέον στις ενέργειες της Ομοσπονδίας θα συμπεριληφθούν αιτήματα και δράσεις για την φορολογική μεταρρύθμιση, τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ σε τράπεζα για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, τη διεκδίκηση δράσεων για το περιφερειακό εμπόριο, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των τοπικών αγορών και την επιχορήγηση σχεδίων συνενώσεων των εμπορικών επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ. Όσον αφορά στο ωράριο το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ένα ενιαίο ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων που εκτείνονται στην περιφέρεια αρμοδιότητας της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα για την Κυριακή 12/12/2010 αποφασίστηκε τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά. Επίσης κλειστά θα είναι τα καταστήματα και την Δευτέρα 3/1/2011.
Επιπροσθέτως, εγκρίθηκε από το Σώμα συνεργασία της Ομοσπονδίας με τα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πελοποννήσου και της Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει παραγωγή εξειδικευμένων επιστημονικών μελετών που θα αφορούν στην εμπορική δραστηριότητα της κάθε περιοχής, καθώς επίσης και διάχυση της πληροφορίας μέσω της οργάνωσης της Ομοσπονδίας προς όλες τις επιχειρήσεις της διοικητικής περιφέρειας. Από την άλλη, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες που μπορούν να αντλήσουν από το εκτεταμένο δίκτυο των 8.500 επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στη δύναμη των συλλόγων της ΟΕΣΠ & ΝΕ.
Με το πέρας των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ακολούθησε τιμητική εκδήλωση παρουσία πολλών τοπικών φορέων, κατά την οποία ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Λαγανάκος Γεώργιος αναδείχθηκε και Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΕΣΠ & ΝΕ ως ένα μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη προσφορά του στον συνδικαλιστικό κλάδο και στο Ελληνικό Εμπόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου