Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Tο ΣΕΓΕΣ ενεργεί, το Επιμελητήριο αδιαφορεί....

Με αφορμή τα πάρα πολλά τηλεφωνήματα που δέχθηκε το τμήμα ενημέρωσης του Σωματείο μας, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στα καταστήματά μας, σας ενημερώνουμε ότι ενεργήσαμε και το θέμα θα επανεξετασθεί προς το καλύτερο. Είμαστε σε συνεχή επαφή και συζήτηση με το Υπουργείο.



Σχετικά με δημοσιεύματα για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στα Καταστήματα του Κλάδου, την εφαρμογή του και ίδρυση «Λεσχών», σας ενημερώνουμε με τα παρακάτω.



Δικαίωμα προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έχουν όλοι οι πολίτες οι οποίοι διατηρούν έννομο συμφέρον. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και φυσικά στο μεσοδιάστημα δεν απαλλάσσονται από την τήρηση των σχετικών διατάξεων του Νόμου.



Παράλληλα, η ίδρυση «Λέσχης» μέσα στην οποία θα προσφέρονται φαγητά και ποτά και ουσιαστικά θα δραστηριοποιείται το εστιατόριο-καφέ-μπαρ κλπ, το οποίο και σε αυτή την περίπτωση θα παραμένει και θα υπόκειται στη σχετική νομοθεσία για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν επιφέρει στους χρήστες του χώρου εξαίρεση από τη σχετική νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος.



Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή σε όλους τους Συναδέλφους να μην παρασύρονται από ανεύθυνες διαδόσεις και προτροπές, υπομονή Tο ΣΕΓΕΣ ενεργεί,

το Επιμελητήριο αδιαφορεί





Για το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.



Ο Υπεύθ. Ενημέρωσης

Χρήστος Ντούσικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου