Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Φορολογική ασυλία για το παρελθόν θα εξασφαλίσουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες συμμετάσχουν στη ρύθμιση για την περαίωση....

Αυτό το μήνυμα στέλνει το υπουργείο Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας ότι όσοι επιλέξουν να ενταχθούν στη ρύθμιση, μπορούν να «κάψουν τα βιβλία τους», γεγονός που διαφοροποιεί τις προηγούμενες περαιώσεις από την τωρινή. Ετσι, «θα τραβήξουν μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν». Για όσους δεν ανταποκριθούν, το υπουργείο Οικονομικών απειλεί με εξονυχιστικούς ελέγχους, ενώ για όσους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν στο παρελθόν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά (π.χ. πλαστά τιμολόγια) θα προβλέπονται επαχθέστεροι όροι.

Το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει να φέρει στη Βουλή ξεχωριστό νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα, με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα διευθέτησης φορολογικών υποθέσεων της τελευταίας δεκαετίας, περιλαμβάνοντας και προγενέστερες υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν έως και 2,5 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο θα προωθηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καθώς εγκαταλείφθηκαν οι αρχικές ιδέες για ενσωμάτωση της ρύθμισης στο φορολογικό νομοσχέδιο του Οκτωβρίου που θα αφορά την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών ενώ σφράγισε την απόφαση η περαίωση να αφορά και εκκρεμείς υποθέσεις στις δικαστικές αίθουσες που λιμνάζουν ακόμα και από την περασμένη δεκαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου