Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Υπερψηφίστηκε η απελευθέρωση εμπορευματικών μεταφορών....

Με τη στήριξη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, αλλά την καταψήφισή του από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τις επιφυλάξεις του ΛΑΟΣ υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, προχώρησε σε μία σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, αλλαγή, που δίνει τη δυνατότητα απόσβεσης της άυλης αξίας στους μεταφορείς.

Με τη νέα ρύθμιση προβλέπεται η αύξηση από 2.000 ευρώ σε 3.000 ευρώ ανά τόνο και μέχρι τους σαράντα τόνους η ειδική εφάπαξ εισφορά υπέρ του δημοσίου για τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων πετρελαιοειδών.

Παρόντες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ήταν και οι τρεις υφυπουργοί, Οικονομικών Δ. Κουσελάς, Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και Ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας, οι οποίοι δεσμεύτηκαν με τη σειρά τους ότι θα ικανοποιηθούν στα πρώτα νομοσχέδια τα τρία επίμαχα αιτήματα, στα οποία έχουν συμφωνήσει με το υπουργείο Υποδομών και αφορούν στο φορολογικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς για τον κλάδο, καθώς και την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ και το ΤΕΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου