Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Προτάσεις της Ε.Σ.ΑμεΑ. για το Σχέδιο Νόμου ¨Αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ....

Προτάσεις της Ε.Σ.ΑμεΑ. για το Σχέδιο Νόμου ¨Αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη
του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για το σιδηροδρομικό τομέα¨


Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να διατυπώσει τις προτάσεις της για το Σχέδιο Νόμου ¨Αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για το σιδηροδρομικό τομέα¨.

Όπως τονίζει η Συνομοσπονδία, ο Σιδηρόδρομος αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα μέσα μαζικής μεταφοράς, το οποίο από τη γέννησή του χρησιμοποιείται ευρύτατα από τις χαμηλά εισοδηματικά τάξεις του πληθυσμού. Η πολιτεία, υπό αυτό το πρίσμα και στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την εισοδηματική ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία, εφάρμοζε επί σειρά ετών την ευνοϊκή ρύθμιση της έκπτωσης σε ποσοστό 50% στα εισιτήρια εσωτερικών διαδρομών του Ο.Σ.Ε. για τα άτομα με αναπηρία. Με τη νέα Κ.Υ.Α. που αφορά στις ρυθμίσεις των δελτίων μετακίνησης των ΑμεΑ του έτους 2010 το ανωτέρω ευνοϊκό μέτρο διεκόπη ξαφνικά -χωρίς καμία προειδοποίηση- για τα άτομα με αναπηρία.

Η διακοπή του ανωτέρω μέτρου αποτελεί πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στα άτομα με αναπηρία. Γι’ αυτό και η Συνομοσπονδία ζητεί την επαναφορά του μέσω συντονισμένων ενεργειών του Υπουργείου με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Επιπλέον, θεωρείται απόλυτα αναγκαίο και δίκαιο στο Σχέδιο Νόμου «Αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις» να ενταχθεί διάταξη με την οποία θα κατοχυρωθεί θεσμικά η επί χρόνια ισχύουσα έκπτωση στα εισιτήρια των ατόμων με αναπηρία. Η υιοθέτηση αυτής της πρότασης είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει το Υπουργείο για την οικονομική ανακούφιση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, στην παρούσα περίοδο.

Υπενθυμίζεται δε ότι με την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής διεκόπη η έκπτωση των εισιτηρίων στους τυφλούς. Είναι αδιανόητο μέσα σε ένα χρόνο να επαναληφθεί η διακοπή ανάλογου ευνοϊκού μέτρου στα εισιτήρια του Ο.Σ.Ε. για τα άτομα με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου