Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ανάπτυξη Νέων Ψηφιακών Υπηρεσιών που στοχεύουν....

• Ο Δήμος Κορινθίων είναι έτοιμος και υποβάλλει πέντε (5) τεχνικά δελτία – προτάσεις στα Επιχειρησιακά προγράμματα «Ψηφιακής Σύγκλισης» και «Διοικητικής Μεταρρύθμισης». Πρόκειται για τις δράσεις:
1. Ανάπτυξη Νέων Ψηφιακών Υπηρεσιών που στοχεύουν στην Βελτίωση Διαχείρισης Πόρων για το νέο Καλλικρατικό Δήμο ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
2. Υλοποίηση ψηφιακής πλατφόρμας συμμετοχής του πολίτη στα κοινά των Δήμων ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ και ΝΕΜΕΑΣ
3. Park-n-Ride: Ολοκληρωμένο Σύστημα Ενημέρωσης Οδηγών για διαθέσιμες θέσεις Στάθμευσης και Πολυκαναλικής Ενημέρωσης επιβατικού κοινού»
4. Ανάπτυξη διαδραστικού πληροφοριακού συστήματος πολιτιστικού περιεχομένου για τους δήμους ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ και ΝΕΜΕΑΣ
5. Ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων (υποδομές ΤΠΕ και εφαρμογές) Δήμου ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ για την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης.


Για την υλοποίηση των δράσεων αυτών ο Δήμος Κορινθίων συνεργάζεται τόσο με τους υπόλοιπους 4 δήμους, που αποτελούν το νέο Καλλικρατικό δήμο Κορινθίων (Άσσου-Λεχαίου, Τενέας, Σαρωνικού και Σολυγείας) , καθώς και τον δήμο Νεμέας.

• Εγκρίθηκε πίστωση 3.000 € για την έκδοση βιβλίου με όλα τα έργα της αείμνηστης Κορίνθιας ζωγράφου Ευφροσύνης Χαστούπη-Παρούση. Πρόκειται για τον ελάχιστο φόρο τιμής στην Κορίνθια Καλλιτέχνιδα με τα σημαντικά έργα που φιλοτέχνησε και τα οποία έφθασαν στα πέρατα της γης μέσω συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις ζωγραφικής, κάνοντας γνωστή την Κόρινθο, την πόλη που τόσο πολύ αγάπησε.

• Έγινε αποδεκτή η παραχώρηση έκτασης 370 τ.μ. του στρατοπέδου Τζαναβάρα στην Ποσειδωνία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να δημιουργηθεί ο προβλεπόμενος πεζόδρομος στην συγκεκριμένη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου