Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ....

Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου







Τελικά, η Πολιτεία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας ! Όχι, για τον λαουτζίκο, αλλά για τους υπουργούς και υφυπουργούς της, που φθάνουν πλέον τους 48, στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Και, ήδη, μαλώνουν για τις αρμοδιότητές τους, που είναι στον αέρα. Φαντάζονται, πως τάχα βγαίνουν στο δρόμο, και πως δήθεν κοιτάζουν προς το ύψωμα, που όλο και πλησιάζει. Νομίζουν πως η απόκρυμνη τάχα ανηφοριά, βγάζει δήθεν στο πλάτωμα. Και ακτινοβολούν μέσα στην δική τους ευτυχία !

Και για τους αδύναμους ή τους δυναμικούς πολίτες ; Σκληρή όντως η εποχή, από σίδερο πράγματι, γιαυτούς. Διαχειρίζονται κληρονομιές τεράστιες ενοχών. Νιώθουν σαν χαμένοι στο λαβύρινθο των δρόμων της Ιερουσαλήμ. Έρημος και ξεραίλα θανάσιμη στο μέσο του πλήθους, των λαικών μαζών, των πολλών. Για τους συμπολίτες υπάρχει μόνο ή δημιουργείται ή βρίσκεται σε μόνιμη εξέλιξη η καθημερινότητα με τις θλιβερές γωνίες της. Η ανεργία επίσης. Τα λουκέτα στα μαγαζιά και στις επιχειρήσεις. Η ακρίβεια. Οι κομμένοι μισθοί και οι τσεκουρεμένες συντάξεις. Το κουράγιο, που πρέπει να μαζεύουν σαν σπυριά από σιτάρι.

Οργανα της κακίας των άλλων γεννήκαμε εν τέλει και της όποιας δύναμής τους.Η μοίρα μας εν πολλοίς βρίσκεται στα χέρια άλλων, τρίτων, που σαν τίγρεις, για μήνες πεινασμένες, χιμήζουν στη ράχη μας, πάνω δηλ.στη λεία τους με μανία απείστευτη. Μία Ανατολή περιμένουμε τελικά όλοι μας, που θα τα σκεπάζει όλα με εντονο χρώμα βιολέτας. Μια Αυγή αναμένουμε, έντονα βαμμένη στα χείλη της με το φλογερό χρώμα του τριαντάφυλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου