Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Το έργο της ύδρευσης της Κορίνθου δεν ανήκει στον κο Πνευματικό.....

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΓΙΩΤΗ

Με ιδιαίτερη προσοχή τοποθετούμαι στο θέμα που προέκυψε από τις αναλύσεις του Υπουργείου Υγείας, γιατί δε θέλω να είναι αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης. Οφείλω όμως να επισημάνω τα παρακάτω:

1. Το έργο της ύδρευσης της Κορίνθου δεν ανήκει στον κο Πνευματικό. Είναι ο τελευταίος με τη μικρότερη μάλιστα συνεισφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου. Για την επιτυχή ολοκλήρωσή του αγωνίσθηκαν οι Δήμαρχοι Νικ. Κουίνης, Παν. Δαλακλείδης και Θ. Θωμαΐδης με τη συνδρομή των πολιτικών του Νομού μας και ιδιαίτερα του κου Παπαληγούρα όπως και του Νικ. Ταγαρά. Ο κ ος Πνευματικός απλά ολοκλήρωσε και με μεγάλη μάλιστα καθυστέρηση ένα μικρό κομμάτι του αγωγού.

Καλώ τους πρώην Δημάρχους που αναφέρω να τοποθετηθούν δημόσια για την αλήθεια των παραπάνω.

1. Ο κ ος Πνευματικός ως Δήμαρχος και ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ όφειλε και οφείλει όπως ορίζουν οι νόμοι να λαμβάνει μέτρα προστασίας των πηγών της υδροληψίας και να εγγυάται σε καθημερινή βάση την ποιότητα του νερού. Φαίνεται όμως ότι δεν το κάνει ή τουλάχιστον δεν το κάνει με την ανάλογη προσοχή όπως δείχνουν τα έγγραφα των αρμόδιων αρχών. Έχει συνεπώς υποχρέωση να αφήσει την άκρατη υποσχεσιολογία και προεκλογική παροχολογία και να δουλέψει συστηματικά ώστε να υπάρξει ασφαλής και υγιεινή ποιότητα νερού.
2. Πιστεύω ακράδαντα εφόσον ληφθούν σε καθημερινή βάση όλα τα αναγκαία μέτρα και εφαρμοστούν με σχολαστικότητα οι όροι της Μ.Π.Ε ότι το νερό της Στυμφαλίας που όλοι οι συνδημότες μας της Κορίνθου πίνουμε είναι άριστης ποιότητας και απόλυτα υγιεινό. Απόκειται στη Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑΚ που το προσωπικό της φιλότιμα εργάζεται να εξασφαλίσουν την καλή ποιότητα του νερού και να καθησυχάσουν τους συμπολίτες μας αποκαθιστώντας τις ελλείψεις που η επιπόλαια αντιμετώπιση του προβλήματος απ’ τη Δημοτική Αρχή προκάλεσαν. Αντί να πανηγυρίζει ο κ ος Πνευματικός για ότι δεν έκανε, ας βελτιώσει τις συνθήκες υδροληψίας για να μη δημιουργείται ανησυχία στους συμπολίτες μας. Προσωπικά πιστεύω ότι με τη λήψη των κατάλληλων προστατευτικών μέτρων δε θα υπάρχει πρόβλημα και δεσμεύομαι ότι θα λάβω ως Δήμαρχος όλα τα αναγκαία άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την οριστική λύση των προβλημάτων.
3. Όσον αφορά τους συνδημότες μας των άλλων Δημοτικών διαμερισμάτων, δικαιούνται να έχουν πόσιμο νερό αρίστης ποιότητας. Πιστεύω ότι η Στυμφαλία τώρα, οι ιδιόκτητες γεωτρήσεις του Δήμου μας στους Καλλιάνους αργότερα, και ο Ασωπός με την ολοκλήρωση του μπορούν να λύσουν το πρόβλημα σε όλα τα Δημοτικά μας διαμερίσματα.

Δεσμεύομαι ως Δήμαρχος ώστε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου μας σε σύντομο χρόνο να έχουν πόσιμο νερό.






Κωνσταντίνος Γιώτης

Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων

Επικεφαλής του συνδυασμού

‘’Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ’’

1 σχόλιο: