Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Κριτήρια ποιότητας στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών θέτει το υπουργείο Παιδείας....


Σταματά η ανεξέλεγκτη λειτουργία τους

Ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, τα οποία εδώ και δεκαετίες λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα με μία απλή επαγγελματική άδεια. θέτει το Υπουργείο Παιδείας και τα εντάσσει πλέον στο Δίκτυο των Φορέων της Διά Βίου Μάθησης.

Με την απόφαση για την αδειοδότηση των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών, που υπεγράφη από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Φώφη Γεννηματά τίθενται για πρώτη φορά κριτήρια ποιότητας σε σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχουν. Τα κριτήρια ποιότητας αφορούν στους εκπαιδευτικούς, στα προγράμματα σπουδών και στα κτίρια.

«Τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών λειτουργούσαν χωρίς κανόνες για πενήντα χρόνια. Η ποιότητα των υπηρεσιών τους εξαρτιόταν έως τώρα από την ευσυνειδησία των ιδιοκτητών τους» τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά.

«Για εμάς αυτό δεν αρκεί. Όλα τα προσόντα που θα αποκτώνται στο πλαίσιο του μη τυπικού συστήματος εκπαίδευσης θα πιστοποιούνται από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠ). Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή την απόφαση θα πετύχουμε την αναβάθμιση των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών, με σημαντικά οφέλη για χιλιάδες σπουδαστές» προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου