Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 4.06.2011 7μμ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ....



Μία από τις διαφορετικές -αλλά συνάμα και ορθολογική- φωνές στον χώρο της οικονομίας θα φιλοξενήσει η Κόρινθος ανοίγοντας την συζήτηση για την κρίση, το Μνημόνιο και τη γενικότερη οικονομική πολιτική. Ο γνωστός από τις παρεμβάσεις του στον Τύπο, αλλά και το διαδίκτυο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης θα έρθει το Σάββατο (19.00, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου) στην πρωτεύουσα του νομού για να καταθέσει την άποψή του σε μια ομιλία με θέμα "Δημόσιο Χρέος και Χρέος των Πολιτών" -και με την ελπίδα η ομιλία αυτή να μετεξελιχτεί σε συζήτηση.
Ο Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος και αναλυτής, με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί σε τακτική βάση στην εφημερίδα Ποντίκι, στο περιοδικό Hellenic Nexus και στην ιστοσελίδα inprecor.gr. Έχει επίσης καίριο ρόλο στη συγκρότηση της «Σεισάχθειας», η οποία αποτελεί μια πρωτοβουλία πολιτών με στόχο να ζυμώσει πλατιά και να αναδείξει τα βασικά αιτήματα πάνω στα οποία μπορεί να συγκροτηθεί ένα αυθεντικό μέτωπο των πολιτών.
Από τα βασικά σημεία της άποψης που καταθέτει στις δημοσιεύσεις του ο Δημήτρης Καζάκης και η Σεισάχθεια είναι η ανάγκη για την μη αναγνώριση και την άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα, την ανάδειξη του κράτους σε βασικό μοχλό της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που θα στηρίζεται στις ανάγκες και στο εισόδημα των εργαζομένων και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου και την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά που της έχουν επιβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου