Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες της αστυνομίας, δηλώνει ο Χρ.Παπουτσής...


Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η τοποθέτησή του για έλλειμμα δημοκρατίας στα σώματα ασφαλείας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής επανήλθε με νέα δηλωσή του την Κυριακή, σημειώνοντας αυτήν τη φορά πως η αστυνομία «συνεχίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης. Με πλήρη συνείδηση ότι υποχρέωση όλων των στελεχών της Αστυνομίας είναι να στέκονται στο πλευρό των πολιτών, με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους δικαίου».

Επιπλέον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε κατά του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας που άσκησαν κριτική για την τοποθέτησή του, η οποία προκάλεσε και την έντονη αντίδραση εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Χρήστος Παπουτσής επισήμανε, δε, ότι οι δημοκρατικές αλλαγές στη λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί και προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπουτσής δήλωσε: «Προφανώς, η κα. Μπακογιάννη και ο κ. Καρατζαφέρης επιδιώκουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια για μεταρρύθμιση, σύγχρονη οργάνωση και δημοκρατικές αλλαγές στη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας. Στόχος, που αποτελεί διακηρυγμένη δέσμευση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

»Όσον αφορά στην Αστυνομία, συνεχίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης. Με πλήρη συνείδηση ότι υποχρέωση όλων των στελεχών της Αστυνομίας είναι να στέκονται στο πλευρό των πολιτών, με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους δικαίου.

»Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες όσοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν, με κάθε τρόπο, λειτουργικά προβλήματα των υπηρεσιών, αλλά και το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας των πολιτών, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Προβλήματα, που οφείλονται σε παραλείψεις πολλών χρόνων και λαθεμένες πολιτικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Όλοι οι πολίτες ενθυμούνται την εικόνα της Αθήνας, που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚτο 2004, και όλοι γνωρίζουν την κατάσταση που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση το 2009. Τελεία και παύλα.»

Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη: «Να παραιτηθεί ο Παπουτσής»

Για τεράστια προσβολή στην ελληνική αστυνομία έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Μετά από την ιατροδικαστική γνωμάτευση, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν: Ή ο κύριος Παπουτσής να παραιτηθεί εδώ και τώρα ή να παραιτηθούν οι Στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ.».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, η προσβολή είναι τεράστια και η ζημιά στους άνδρες και γυναίκες της ελληνικής αστυνομίας «έχει δημιουργήσει ανήκεστη βλάβη».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Αν δεν καταλάβει ότι πρέπει να στηρίξει την αστυνομία, να παραδεχθεί την αδυναμία του και να φύγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου