Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ...




          Η πρόσφατη απόπειρα καταδολίευσης των Πανελλήνιων Εξετάσεων με χρήση κινητών τηλεφώνων, μέσω SMS, δεν είναι απλώς μια ζαβολιά που  κάνουν κάποιοι νέοι κάτω από την πίεση και το άγχος των ημερών. Είναι μια πρακτική που ασκείται από μια μικρή, ελπίζουμε, μερίδα φροντιστηρίων, για την οποία  γινόταν πολύς λόγος τα τελευταία χρόνια, πολλές φορές μάλιστα μέσα από αναρτήσεις στο διαδίκτυο.
          Είναι λοιπόν ένα ακόμη σκάνδαλο που αφορά οργανωμένη προσπάθεια ιδιωτικού φορέα να  «κλέψει» επιτυχίες και προστίθεται σε όλες τις άλλες  που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας. Άλλοτε η προσπάθεια κοινοποίησης απαντήσεων στους μαθητές - υποψήφιους ιδιωτικού σχολείου της Καλαμάτας, άλλοτε η πρόωρη κοινοποίηση   θεμάτων, όπως συνέβη το 2007 και στην Κόρινθο, (χωρίς ποτέ να δημοσιοποιηθεί από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας ή το Υπουργείο το αποτέλεσμα της σχετικής έρευνας, γεγονός άλλωστε που θα αποκαθιστούσε και τα Δημόσια Λύκεια της Κορίνθου), άλλοτε τέλος το σκάνδαλο  του Διεθνούς Απολυτηρίου στο οποίο ενέχεται γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αθήνας.
          Όλα αυτά βέβαια θα έπρεπε να μετριάσουν τον συναινετικό - πλέον - ζήλο όσων προτείνουν την παράδοση σε ιδιωτικά συμφέροντα αγαθών, όπως η Υγεία και η Παιδεία ή η ενέργεια και το νερό. Όσων ταυτίζουν την έννοια μεταρρύθμιση με τις ιδιωτικοποιήσεις. την ώρα που οι Γάλλοι και Γερμανοί δανειστές μας, επαναφέρουν στον δημόσιο έλεγχο τις ιδωτικοποιημένες επιχειρήσεις ύδρευσης του Βερολίνου και του Παρισιού.       Όσων διαγκωνίζονται τώρα για το ποιος επιθυμεί πιο πολύ την εκποίηση κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων, αν και πριν λίγα χρόνια αλληλοκατηγορούνταν για ξεπούλημα των «ασημικών».
          Όμως δεν φαίνεται κάτι τέτοια να τους προβληματίζουν. Προφανώς βασίζονται στον φόβο ή την αμνησία μας.
          Ας δείξουμε λοιπόν σε δρόμους και πλατείες ότι και μνήμη έχουμε και θάρρος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου