Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Μέχρι και 3 φοροκάρτες αποδείξεων ανά ΑΦΜ....




Μέσω διαδικτύου ή sms η «έγκρισή» της
Την όψη και τις λεπτομέρειες λειτουργίας της φοροκάρτας που θα χρησιμεύει στην καταχώριση των αποδείξεων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Κάθε ΑΦΜ φορολογούμενου θα μπορεί να είναι συνδεδεμένο με έως 3 κάρτες για να μπορεί να τις παρέχει και σε προστατευόμενα μέλη της οικογένειας, ενώ αυτές θα «πιστοποιούνται» μέσω διαδικτύου η sms.
H χρήση της θα είναι προαιρετική και το υπουργείο ευελπιστεί ότι θα μπει σε λειτουργία από τον Ιούνιο.
Ο φορολογούμενος θα μπορεί να μπαίνει στην προσωπική του "μερίδα" στο διαδίκτυο στην οποία θα καταγράφονται τα στοιχεία για κάθε απόδειξη η οποία καταχωρείται στην φοροκάρτα. Αυτά θα είναι ο ΑΦΜ της επιχείρησης, η ημερομηνία και το ποσό. Οι αποδείξεις θα μπορούν να καταχωρούνται σε αυτήν, με την προϋπόθεση ότι ο επιτηδευματίας διαθέτει τερματικό Point of Sales (pos).
Η πίσω όψη της φοροκάρτας Η πίσω όψη της φοροκάρτας Θα διατίθεται από τα καταστήματα των τραπεζών που είναι συμβεβλημένες ενώ τα στοιχεία των συναλλαγών θα αποστέλλονται σε καθημερινή βάση στη ΓΓΠΣ και θα περιλαμβάνουν εκτός από τα παραπάνω στοιχεία της απόδειξης και τον κωδικό της κάρτας. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο θεωρεί ότι θα έχει μια σαφή εικόνα του τζίρου των καταστημάτων για κάθε δεδομένο μήνα, αν και από αυτήν θα λείπουν οι συναλλαγές για τις οποίες δεν χρησιμοποιείται η φοροκάρτα.
Όσον αφορά στον 19ψηφιο αριθμό που θα αναγράφεται σε αυτήν:
• τα πρώτα εννέα ψηφία είναι σταθερά, 930090766
• τα επόμενα δύο ο κωδικός της τράπεζας διάθεσης
• και τα επόμενα οκτώ ο αύξων αριθμός της κάρτας για τη συγκεκριμένη τράπεζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου