Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Διπλό κούρεμα στις επικουρικές που ξεπερνούν τα 300 ευρώ...


Μετά τον νέο ΛΑΦΚΑ που επιβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στις κύριες συντάξεις πάνω από 1.400 ευρώ (4%-9% κλιμακωτά και για ολόκληρο το ποσό) σε υλοποίηση των επιταγών της τρόικας, το σενάριο επανέρχεται τώρα για τις επικουρικές.
Ενα εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν τις επικουρικές τους να μειώνονται. Περισσότερο αν υπερβαίνουν τα 300€ και λιγότερο αν είναι χαμηλότερες από το ποσόν αυτό Ενα εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν τις επικουρικές τους να μειώνονται. Περισσότερο αν υπερβαίνουν τα 300€ και λιγότερο αν είναι χαμηλότερες από το ποσόν αυτό Και αυτό προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ποσό άνω των 650 εκατ. ευρώ την 5ετία 2011-2015, προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων. Μόνο το επικουρικό του ΙΚΑ παρουσιάζει ετήσιο αναλογιστικό έλλειμμα 360 εκατ. ευρώ, το οποίο πρέπει να καλυφθεί. Και αυτό θα γίνει με δύο τρόπους (διπλό κούρεμα):
1Αφενός μέσω της εισφοράς που θα επιβληθεί σε περίπου 300.000 συνταξιούχους που παίρνουν πάνω από 300 ευρώ το μήνα (σ.σ. εισφορά που μπορεί να φτάσει το 10% στα καταβαλλόμενα).
Παλιοί και μελλοντικοί
2Αφετέρου μέσω της μείωσης των συντάξεων σε όλους του ασφαλισμένους (παλαιούς και νέους), περικοπή που μπορεί να οδηγήσει τις επικουρικές κάτω του 15% της κύριας (από 25%-70% σήμερα, αναλόγως του Ταμείου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου