Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ « ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΛΙΜΝΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»
          Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη χθεσινή του συνεδρίαση της 30ης Μαΐου 2011, έκανε δεκτή και υπερψήφισε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε για την ένταξη του έργου  «Βελτίωση – ανακαίνιση επαρχιακής οδού Περαχώρας – λίμνης Βουλιαγμένης », προϋπολογισμού 2.344.000,00 ευρώ.

          Η ώριμη μελέτη του έργου, έχει εκπονηθεί από το Δήμο Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων, ενώ έχουν καταβληθεί και οι δαπάνες για τις αντίστοιχες απαλλοτριώσεις. Μετά από τις μελέτες και τις εισηγήσεις των αντίστοιχων Διευθύνσεων  τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Λουτρακίου – Αγ.Θεοδώρων, καθώς και τη συστηματική συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Δέδε και του Δημάρχου Λουτρακίου -Αγ.Θεοδώρων, κ. Λογοθέτη, αποφασίστηκε από το Περιφερειακό Συμβουλίου Πελοποννήσου η προώθηση των εργασιών για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

 Πρακτικά, το έργο αφορά στη διαπλάτυνση της Επαρχιακής Οδού, στη βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών της και στη διόρθωση των καμπύλων τμημάτων που μέχρι τώρα δυσχεραίνουν την ομαλή μετακίνηση των πολιτών προς τον Αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου και τη Λίμνη Βουλιαγμένης που προσελκύει πλήθος τουριστών, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου