Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Εκδήλωση της ΠΑΣΕΒΕ για την οικονομική κρίση....




Οι αιτίες της οικονομικής κρίσης και οι προτάσεις διεξόδου από αυτή, είναι το θέμα εκδήλωσης που οργανώνει την Δευτέρα, στις 7:30, το απόγευμα, στο επιμελητήριο Χανίων, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνιών Εμπόρων.

Ομιλητής της εκδήλωσης, που γίνεται στο πλαίσιο πανελλαδικής καμπάνιας της ΠΑΣΕΒΕ, είναι το μέλος της γραμματείας της οργάνωσης Φάνης Λάφης.

Σήμερα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, που έδωσαν στα Χανιά, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ, αναφέρθηκαν και στις επιπτώσεις της κρίσης στην τοπική οικονομία.

Όπως ανέφερε το μέλος της οργάνωσης Νίκος Παπαντωνάκης, «χαρακτηριστική είναι η εικόνα που υπάρχει στο χώρο της οικοδομής. Το ποσοστό των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην οικοδομή και είναι άνεργοι, αγγίζει το 40% κατά την εκτίμηση μου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλοι επιχειρηματικοί κλάδοι.

Στα Χανιά, όπως είπε, υπάρχουν επιχειρήσεις που υπολειτουργούν, επιχειρήσεις που λειτουργούν στηριζόμενες σε κέρδη που είχαν αποκομίσει, ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

Η ΠΑΣΕΒΕ ζητά την λήψη μέτρων για στήριξη της επιχειρηματικότητας, όπως το πάγωμα των χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες, μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ , μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου