Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Στον αέρα 2.800 εργαζόμενοι....;




Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών και θεωρείται βέβαιο ότι με την υλοποίησή τους, εκτός από διευθυντικά στελέχη, θα... περισσέψουν εργαζόμενοι.
Σήμερα υπολογίζονται σε 2.800 και είναι κυρίως μηχανικοί και τεχνολόγοι. Το υπουργείο Υποδομών είχε από μήνες ετοιμάσει το νέο οργανόγραμμα, που είχε παγώσει κάτω από τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών.
Με τις νέες πιέσεις της τρόικας το σχέδιο επανέρχεται και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα. Στον τομέα των έργων του υπουργείου Υποδομών λειτουργούν σήμερα πάνω από 30 γενικές διευθύνσεις, διευθύνσεις και ειδικές υπηρεσίες, που προβλέπεται να μειωθούν κατά 40% και να συγχωνευθούν σε λιγότερες από 20. Από τις πέντε γενικές διευθύνσεις (συγκοινωνιακών, υδραυλικών, διοίκησης, τεχνικής υποστήριξης και ποιότητας) θα δημιουργηθούν τρεις και υπολογίζεται ότι μόνον από τα επιδόματα θέσης θα μειωθεί το μισθολογικό κόστος κατά 500.000 ευρώ τον χρόνο. Φαίνεται ότι ακυρώνονται τα σχέδια για συγκρότηση Α.Ε. που θα έχουν την ευθύνη των έργων και θα δημιουργηθούν ενιαίες υπηρεσίες ανά γεωγραφική ενότητα, στις οποίες θα ενταχθούν και οι ειδικές υπηρεσίες που έχουν συγκροτηθεί με αφορμή τους αυτοκινητόδρομους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου