Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Έρχεται «πλαφόν» στα καύσιμα μετά την εκτόξευση των τιμών σε επίπεδα-ρεκόρ....



Στην επιβολή «πλαφόν» στις τιμές των καυσίμων σε 13 νομούς της χώρας αναμένεται να προχωρήσει την Τρίτη το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σήμερα, Τρίτη, η μέση πανελλαδική τιμή σημείωσε νέο ρεκόρ όλων των εποχών, σκαρφαλώνοντας στο 1,719 ευρώ/λίτρο, ενώ η μέγιστη παρέμεινε σταθερή στο 1,893 ευρώ/λίτρο.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η μέση τιμή διαμορφώνεται σε 1,684 και 1,682 ευρώ, ενώ οι μέγιστες τιμές είναι 1,779 και 1,749 ευρώ αντίστοιχα

Η επιβολή πλαφόν ενδεχομένως δεν θα αφορά μόνο τη λιανική, αλλά και τη χονδρική τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης, κάτι το οποίο θα συμβεί για πρώτη φορά.

Επίσης, θα είναι στοχευμένη σε νομούς (13 πιθανότατα) όπου έχουν διαπιστωθεί αδικαιολόγητα υψηλές τιμές εις βάρος των καταναλωτών και μεγάλες αποκλίσεις έναντι των τιμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, Τρίτη, οι υψηλότερες τιμές ανά την επικράτεια παρατηρούνται σε Κυκλάδες (1,893), Κεφαλλονιά (1,892), Μαγνησία (1,89) και, Εύβοια (1,88 ευρώ το λίτρο).

Η γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας είναι θετική, λόγω, όπως αναφέρεται, «των δυσμενών επιπτώσεων που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας της αυξητικής πορείας των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου ή εξαιτίας της αδικαιολόγητης αύξησης των τιμών εντός του εγχώριου ανταγωνισμού».

Στη γνωμοδότηση προστίθεται ότι η απόφαση θα ισχύσει για τουλάχιστον δύο μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου