Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Στα πλαίσια των ενημερωτικών επισκέψεων του υποψηφίου Δημάρχου Λουτρακίου Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη...



, σε φορείς και επιχειρήσεις του Δήμου, συναντήθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους στην διώρυγα του Ισθμού και τα σωματεία τους. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία, αφού σημείωσαν ότι η ΑΕΔΙΚ, αλλά και όλη η περιοχή που ανήκει στην επιχείρηση, είναι εγκατελειμένη και αφημένη στην τύχη της, παρουσίασαν τις δυνατότητες που έχει η διώρυγα, όσο και οι γύρω από αυτήν περιοχές για ανάπτυξη. Ανέφεραν ότι οι 105 εργαζόμενοι που έχουν απομείνει πλέον, είναι οι περισσότεροι σε ηλικία πλησίον της σύνταξης και ότι σύντομα θα έχουν απομείνει ελάχιστοι αφού δεν προσλαμβάνονται νέοι. Σημείωσαν ότι αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να χάνεται η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στη ναυπηγειοεπισκευαστική ζώνη της διώρυγας, όσο και στα έργα συντήρησης της.

Τόνισαν ότι έχει ευθύνη, γιατί έχει αφήσει την περιοχή στη τύχη της χωρίς καμία παρέμβαση και κάλεσαν το Δήμο να ασχοληθεί περισσότερο με την περιφέρεια και όχι μόνο με το κέντρο.

Ο Κώστας Λογοθέτης ανέφερε ότι κρίσιμο και σημαντικό είναι η εκπόνηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη του Δήμου, τόσο από τη μεριά του Κορινθιακού, όσο και του Σαρωνικού και ότι ο συνδυασμός ΄΄ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ΄΄ έχει έτοιμη προγραμματική πρόταση γι'αυτό.

Παράλληλα υπογράμμισε, ότι διώρυγα δεν σημαίνει μόνο κανάλι και διέλευση, αλλά και ανάπτυξη όλων των χερσαίων γύρω από αυτήν περιοχών. Τόνισε δε, ότι ο Δήμος πρέπει να συμμετέχει σε οποιόδήποτε σχήμα που θα κληθεί να διαχειριστεί τη διώρυγα, με εκπόνηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου που θα αφορά τόσο την διέλευση και λειτουργία, όσο και την τουριστική της αξιοποίηση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε : ΄΄ είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προγραμματική πρόταση για τη διαχείριση και την αξιοποίηση της διώρυγας΄΄, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα είναι αρωγός στις προσπαθειές τους για τα εργασιακά τους ζητήματα.

Γραφείο Τύπου

«Με τους Πολίτες Μπροστά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου