Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Πάντα στη ζωή μου υπηρέτησα αρχές, ιδέες και αξίες. Ποτέ δεν έγινα υπηρέτης αξιωμάτων, προσώπων ή της καρέκλας....

Φίλες και Φίλοι συνδημότες στον νέο Δήμο Κορινθίων
Με τις συνενώσεις του «Καποδίστρια» έγινε ένα μικρό, στρεβλό βήμα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε πολλές περιπτώσεις ο στόχος χάθηκε στις μυλόπετρες της καθημερινότητας, του τοπικισμού, των προσωπικών ανταγωνισμών, της λανθασμένης ιεράρχησης των αναγκών και της κακής διαχείρισης των πόρων.
Με τον «Καλλικράτη» και την αυτοδιοικητική αλλαγή σε επίπεδο Δήμων η Ελλάδα μπαίνει σε εποχή έντονων μεταβολών. Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να γίνει ο βασικός συντελεστής της τοπικής ανάπτυξης και το απάγκιο στις αγωνίες του δημότη.
Η αλλαγή αυτή έρχεται σε μία περίοδο μεγάλων ανατροπών στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Πράγματα που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε δεδομένα, όπως η εργασία, η ασφάλιση, η κοινωνική μέριμνα, η δημόσια παιδεία, η δημόσια υγεία έχουν καταστεί ζητούμενα στα πλαίσια της «οικονομικής κρίσης».
Πάντα στη ζωή μου υπηρέτησα αρχές, ιδέες και αξίες. Ποτέ δεν έγινα υπηρέτης αξιωμάτων, προσώπων ή της καρέκλας.
Η χωρίς όραμα πολιτική, η πολιτική εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων και πελατειακών σχέσεων με τη δημιουργία προσωπικών μηχανισμών στη θέση των θεσμών, η πολιτική των αναποτελεσματικών έργων βιτρίνας χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, η έλλειψη νέων ιδεών και προτάσεων για την ανάπτυξη του τόπου, το χάσιμο των ευκαιριών και η συσσώρευση προβλημάτων, με προβλημάτισε και με προβληματίζει συνεχώς.
Αμετακίνητος στόχος είναι η αλλαγή πολιτικής και τρόπου διοίκησης του Δήμου, ώστε ο κάθε πολίτης να εξυπηρετείται με τρόπο διαφανή, φιλικό και αποτελεσματικό σε κάθε επαφή του με τις υπηρεσίες και την διοίκηση του Δήμου, επειδή το δικαιούται.
Θέλουμε ο συνδημότης μας να μπορεί να διακρίνει ξεκάθαρα την προσπάθεια, την εντιμότητα, το ήθος, τη δουλειά και την καινούργια αντίληψη που πρέπει να έχει η τοπική εξουσία, για να πετύχει ο «Καλλικράτης». Αλλιώς θα έχουμε μια χειρότερη επανάληψη του Καποδίστρια.
Με τις παραπάνω σκέψεις και αφού αξιολόγησα τις σημερινές κρίσιμες συγκυρίες και τα αποτελέσματα που επιφέρουν στον τόπο και στους ανθρώπους και εκτίμησα με ποιο τρόπο, με τις μικρές μου δυνάμεις, μπορώ να συνεισφέρω στη βελτίωση των συνθηκών του χώρου που κατοικώ και εργάζομαι, με την οικογένειά μου και τους φίλους μου.
Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Χαράλαμπου Κασίμη και να συμπαραταχθώ σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές, συνεργαζόμενος, με τον ανεξάρτητο, μετακοματικό συνδυασμό της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος.
Την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και τον Χαράλαμπο Κασίμη τους γνωρίσαμε στην δράση, όταν οι απόψεις μας για την διαχείριση απορριμμάτων συνέπεσαν με τις δικές τους και όταν δίναμε, μαζί, τη μάχη για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση εργοστασίου καύσης σκουπιδιών στη θέση ΓΚΑ Αθικίων.
Πιστεύουμε ότι ο Χαράλαμπος Κασίμης, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, διαθέτει εκείνη την προσωπικότητα που είναι ικανή να υλοποιήσει ένα καινοτόμο εγχείρημα, την σύνθεση υγιών δυνάμεων με διαφορετικές πολιτικές, κοινωνικές και ιδεολογικές αναφορές, κάτω από ένα κοινό όραμα. Έναν νέο Δήμο Κορινθίων, ικανό για την υλοποίηση θεσμών συμμετοχής, διαφανούς και έντιμης διοίκησης, κοινωνικής μέριμνας και ανάπτυξης που να είναι σημείο αναφοράς των μελλοντικών εξελίξεων.
Οφείλουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας να εργαστούμε κάτω από δύσκολες συνθήκες για να στήσουμε αυτόν τον θεσμό πάνω σε στέρεες βάσεις, ώστε να λειτουργήσει υπέρ του πολίτη. Οφείλουμε να αναδιαρθρώσουμε τις υπηρεσίες και να εκλογικεύσουμε τους πόρους για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της εποχής και να ασκήσουμε τις νέες αρμοδιότητες υπέρ των κατοίκων των πόλεων, των χωριών και των οικισμών του Δήμου μας. Οφείλουμε να κάνουμε κανόνα και όχι εξαίρεση, τη λογοδοσία και τη διαφάνεια στις σχέσεις μας με τον πολίτη. Οφείλουμε να κλείσουμε επιτέλους τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών.
Καλούμε τους συνδημότες μας να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Αθίκια Οκτώβρης 2010

Ηλίας Χριστάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος νέου Δήμου Κορινθίων
Με την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου