Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

«Τρικυμία εν κρανίω…» στην κυβέρνηση....

Αντώνης Σπηλιώτης
Οδεύοντας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές η κρίση πανικού που έχει καταλάβει την κυβέρνηση την οδηγεί πλέον σε επικίνδυνες ατραπούς.

Αντιλαμβανόμενοι οι κυβερνητικοί «φωστήρες» την αποτυχία των επιλογών τους, που παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να παρουσιάζουν ως μονόδρομο, και κυρίως συναισθανόμενοι την οργή του κόσμου που αναμένεται να εκφραστεί στην κάλπη, αναζητούν απεγνωσμένα τρόπους χειραγώγησης και παραπλάνησης της κοινωνίας.

Σήμερα, αποκαλύπτεται περίτρανα ότι η μνημονιακή πολιτική δεν έχει «φως στην άκρη του τούνελ», παρά μόνο ένα νέο τούνελ χωρίς έξοδο, ένα νέο Μνημόνιο. Την επέκταση, δηλαδή, και διαιώνιση της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Γι’ αυτό καταφεύγουν σε «δοκιμασμένες» πρακτικές της ψυχολογικής τρομοκράτησης των πολιτών και της όξυνσης του πολιτικού κλίματος.

* Έχοντας απολέσει, εκτός από τον έλεγχο της κατάστασης, και την αίσθηση της πραγματικότητας υψώνουν ενώπιον των ψηφοφόρων «μπαγιάτικα» διλήμματα μεταξύ προόδου και συντηρητισμού, μεταξύ σωτηρίας και χρεοκοπίας.
Οι «σωτήρες» μέσα στη σύγχυσή τους αποκαλύπτουν και την ουσία της πολιτικής τους: «Λεφτά υπάρχουν(!). Μακάρι να είχαμε το χρόνο, να μας φέρουν χρήματα όλα αυτά τα μέτρα που πήραμε για να μην χρειαστεί να ζητήσουμε θυσίες από τα συνήθη υποζύγια. Τους μισθωτούς και συνταξιούχους». Έτσι απολογήθηκε, περίλυπα και «σοσιαλιστικά», ο κ. Παπανδρέου από τη Λάρισα.
* Καθώς, όμως, τα «συνήθη υποζύγια» μάλλον δεν πείθονται πλέον από τις αγαθές προθέσεις του κ. Παπανδρέου, και αναμένουν νέες επιθέσεις στο εισόδημά τους, η κυβέρνηση επέλεξε να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα. Προσβάλλοντας βάναυσα τους θεσμούς αποφασίζει την παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς στοιχεία που να δικαιολογούν αυτή την απόφαση. Ελπίζει, ματαίως, το ΠΑΣΟΚ ότι έτσι η κοινή γνώμη θα απορροφηθεί στη σκανδαλολογία και θα λησμονήσει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την υπαγωγή μας στην επιτροπεία, για την επικράτηση της εθνικής κατάθλιψης.

Τους πληροφορούμε, λοιπόν, ότι πλανώνται πλάνην οικτράν. Οι πολίτες δεν πρόκειται να υποκύψουν στις εκβιαστικές πρακτικές τους. Ούτε θα αποπροσανατολισθούν από τις ανεύθυνες τακτικές τεχνητής πόλωσης. Έχουν ήδη αντιληφθεί ότι το διακύβευμα των προσεχών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι ένα: ψήφος καταδίκης στην πολιτική και στην κυβέρνηση του M νημονίου!

Ό,τι και να πράξουν, όσα επικοινωνιακά κόλπα και αν στήσουν, οι πολίτες τώρα ξέρουν. Γιατί, να θυμίσουμε στον κ. πρωθυπουργό, αυτό που έχει κοντά ποδάρια είναι το ψέμα!

Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου