Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ....

Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου




Είναι όντως εντυπωσιακό. Ποτέ κανείς άλλος Έλληνας Πρωθυπουργός δεν διέσυρε τόσο τη χώρα του στο Εξωτερικό ! Άλλωστε, υπάρχουν κι άλλες χώρες με σοβαρά προβλήματα διαφθοράς. Πολύ σοβαρότερα από τα δικά μας. Αλλά ποτέ ξένος Πρωθυπουργός δεν διέσυρε τη χώρα του στο Εξωτερικό έτσι, μαυτό τον ωμό τρόπο !

Οι Πρωθυπουργοί είναι για να εκπροσωπούν τη χώρα τους. Για να την κυβερνούν. Για να την υπερασπίζοντα ! Για να νιώθουν όρθιοι επάνω σένα τεράστιο βράχο, απόλυτα βέβαιοι, πως είναι χώρια απ τους άλλους στην προσφορά. Όχι για να εκθέτουν τη χώρα τους. Όχι για να την αντιμετωπίζουν ως «ουδέτεροι τρίτοι». Όχι για να την παρακολουθούν από μακριά σαν ουδέτεροι σχολιαστές, και για να την επισκέπτονται αραιά και πού. Όχι για να συμπεριφέρονται σαν το γεράκι, που διαγράφει σιωπηλά τεράστιους, μοναχικούς κύκλους, πριν πέσει σαν πέτρα βαριά στο θύμα του. Όχι για να βρίσκονται σε πάλη διαρκή με τύψεις, που τους σπαράσσουν αργόσυρτα. Όχι για να βιώνουν το ζωηρό, ολοζώντανο αίσθημα της φτώχειας και της ταπεινότητας απέναντι στα μάτια των κυβερνωμένων.

ΟΜΩΣ, λαός δεν έχει συμπλέγματα. Οι ίδιοι οι πολιτικοί έχουν χρεωμένους την χώρα και τους πολίτες. Οι ίδιοι προωθούν ή συντηρούν τον πλουτισμό επιτηδίων. Και δεν καταλαβαίνουν καν τι λένε. Διότι αν η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα, τότε αυτοί που εξελέγησαν από τους Έλληνες και εκπροσωπούν την Ελλάδα, τι ακριβώς είναι άραγε ; Και με τέτοια λογική και με τέτοια αισθήματα, πως άραγε θα αντιμετωπίσουν τις στρατιές αστέγων, ανέργων και τα πάμπολλα προβλήματα των εργατών, αγροτών συμπολιτών μας ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου