Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Προβληματισμένος εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές που θα δώσουν ανάσα....

Παράθυρο για αλλαγή στον νόμο για το κάπνισμα

Προβληματισμένος εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές που θα δώσουν ανάσα... νικοτίνης στους πολυάριθμους καπνιστές.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή (το αντικείμενο της ενημέρωσης ήταν η πολιτική της κυβέρνησης στα νοσοκομεία), έδειξε να λαμβάνει υπόψη του όχι μόνο τις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών καφέ- μπαρ και των καπνιστών, αλλά και την ακύρωση σε μεγάλο βαθμό του νόμου, καθώς όπως είπε: «Οκτώ στις δέκα περιπτώσεις στα καφέ και τα μπαρ ο νόμος παραβιάζεται».

Με δεδομένα τα στατιστικά αυτά στοιχεία που δείχνουν ότι το 80% προτάσσει το πάθος του καπνιστή και την πελατεία των καπνιστών από τον νόμο και τα πρόστιμα που αυτός συνεπάγεται, ο υπουργός δήλωσε: «Εχουμε περιθώρια παρέμβασης», αφήνοντας να εννοηθεί ότι προσανατολίζεται στην τροποποίηση ορισμένων διατάξεων του νόμου. Ωστόσο, κατέστησε σαφές πως οι τυχόν τροποποιήσεις δεν θα γίνουν πριν από το τέλος του χρόνου.

Υστερα από τη λήξη της συνεδρίασης της Επιτροπής και σε διευκρινίσεις που κλήθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να δώσει, ο Α. Λοβέρδος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η εφαρμογή του νόμου θα αξιολογηθεί με βάση τους ελέγχους που γίνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου