Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Για ακραία λαϊκίστικη, σχεδόν προσβλητική για τους συνταξιούχους, προεκλογική εξαγγελία μίλησε .....

Την πάγια θέση της ΓΣΕΕ για επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους και κυρίως σε όσους λαμβάνουν χαμηλές συντάξεις επανέλαβε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, τονίζοντας πως «αποσπασματικές εισοδηματικές ενισχύσεις δεν λύνουν το τεράστιο πρόβλημα».

Με έντονες αντιδράσεις και ειρωνικά σχόλια υποδέχθηκαν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης την απόφαση της κυβέρνησης για παροχή έκτακτου βοηθήματος σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Μίλησαν για ακραία λαϊκίστικη, σχεδόν προσβλητική, προεκλογική εξαγγελία, ενώ ως προς το ύψος της ενίσχυσης σχολίασαν ότι τους έκλεψαν το καρβέλι και τους επιστρέφουν μια μπουκιά ψωμί.

«Μπορεί τα 100 εκατ. ευρώ σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να μην είναι πολλά, αλλά σηματοδοτούν τη θέληση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να προστατεύσουμε αυτούς που βρίσκονται υπό δύσκολες συνθήκες» υπερασπίστηκε την κυβερνητική απόφαση ο υφυπουργός Οικονομικών Φιλ.Σαχινίδης, μιλώντας στη Βουλή.

Ειδικότερα, επαναχορήγηση 13ης και 14ης σύνταξης ζητά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την εισοδηματική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

«Η εισοδηματική ενίσχυση όλων όσοι σηκώνουν τα βάρη της κρίσης, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, πρέπει και επιβάλλεται να βρίσκεται στις απόλυτες προτεραιότητες της κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος.

«Τα βάρη όμως που έχουν επωμισθεί οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι δυσβάσταχτα, γι' αυτό και κάθε αποσπασματική εισοδηματική ενίσχυση δεν λύνει το τεράστιο πρόβλημα των οικονομικών απωλειών» πρόσθεσε.

«Η θέση και η διεκδίκηση της ΓΣΕΕ είναι ξεκάθαρη και κατηγορηματική: απαιτούμε την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους και κυρίως σε όσους λαμβάνουν χαμηλές συντάξεις» κατέληξε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας.

Για ακραία λαϊκίστικη, σχεδόν προσβλητική για τους συνταξιούχους, προεκλογική εξαγγελία μίλησε η Νέα Δημοκρατία.

1 σχόλιο:

  1. καλυτερα να μηνειχε πεταξει τα ψιχουλα ελεημοσυνης του
    οι συνταξιουχοι δεν ειναι ζητιανοι
    τα λεφτα που τους εκοψε πολλα
    τι να τα κανουν τα 100 ευρουλακια? αφου κι αυτα μετα τις εκλογες παλι θα τα κοψει οπως εκοψε και τα 200 απο την δευτερη δοση του επιδοματος θερμανσης που ειχε παλι ταξει
    τα ταξιματα του παπανδρεου τα ξερουμε
    αλλαζουν κατα την περισταση
    ισχυουν πριν τις εκλογες και παιρνονται πισω μετα τις εκλογες
    οι εξαπατησεις τελος
    ραντεβου στις 7 του νοεμβρη γιωργακη
    τοτε θα σου δωσουμε εμεις την πληρωμη που σου αξιζει
    κι εμεις να ξερεις δεν τσιγκουνευομαστε!!!!
    θα πληρωσουμε καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή