Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Οι πυροσβέστες τα έκαναν μούσκεμα…


Ο κ. πρωθυπουργός, παρά τη γενική απαξίωση της φερεγγυότητας του πολιτικού λόγου της κυβέρνησής του, που προκαλείται από την απόλυτη διάψευση των ασύστολων υποσχέσεών της, συνεχίζει απτόητος να κινείται στον ίδιο δρόμο της εσκεμμένης παραπλάνησης.

Η διαφορά, με το παρελθόν, είναι, όμως, ότι πλέον οι διαβεβαιώσεις καταρρέουν πολύ πιο γρήγορα, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας ημέρας…

Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου, παράλληλα με τις μεγαλόστομες διατυπώσεις για «ιστορικό πατριωτικό καθήκον» και για «πυροσβέστες», καθησύχασε την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία λέγοντας «θα αποδείξουμε ότι υπάρχει η Ελλάδα της ειλικρίνειας και δε θα χρειαστούν μέτρα που θα επιβαρύνουν τον πολίτη».

Πριν προλάβουν, όμως, οι πολίτες να εκτιμήσουν την ειλικρίνεια του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ ότι από 1ης Ιανουαρίου 2011 αυξάνονται οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι και 13,7% στις μικρές οικιακές καταναλώσεις ως 800 kwh το τετράμηνο.

Την πρωθυπουργική «ειλικρίνεια» υπονόμευσαν, όμως, και οι δηλώσεις εκπροσώπων της Τρόικα σε υψηλότατο επίπεδο. Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είπε ότι αν χρειαστεί θα πρέπει να αποφασιστούν νέες προσαρμογές…

Την ίδια ώρα η «πυροσβεστική» πολιτική της κυβέρνησης οδήγησε:

  • την ύφεση στο 3,7%,
  • τον πληθωρισμό στο 5,6%, σπάζοντας κάθε ρεκόρ ακρίβειας, και με προοπτικές περαιτέρω ανόδου,
  • τον δείκτη του λιανεμπορίου στις -45 μονάδες,
  • τον δείκτη της βιομηχανίας στις -24 μονάδες,
  • τον δείκτη του κατασκευαστικού τομέα στις -66 μονάδες,
  • τις πωλήσεις στα αυτοκίνητα στο -31,9% για το πρώτο εννεάμηνο του 2010 ως προς το αντίστοιχο του 2009,
  • σε μεγάλη μείωση του αριθμού των χειρουργείων, παρά την αυξανόμενη προσέλευση ασθενών!

Επιπλέον, το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπει εκτίναξη της ανεργίας στο 14,5%, ενώ για το 2012 στο 15%.

Δηλαδή περίπου 200.000 περισσότερους ανέργους (!) από τους ήδη εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ σήμερα.

Μάλιστα, σε σχετική μέτρηση το 32% των ερωτηθέντων εταιρειών της βορείου Ελλάδος εκδήλωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε μείωση των θέσεων εργασίας ( NGBI 500, “ Interview ”) .

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του «πρώτου ημιχρόνου» μιας κυβέρνησης που έχει υποβιβαστεί σε απλό διεκπεραιωτή των όρων του Μνημονίου.

Πριν, όμως, ξεκινήσει ένα ανάλογης «επιτυχίας» δεύτερο ημίχρονο, είναι βέβαιο ότι αυτά τα «θαυμάσια» αποτελέσματα όπως και η πρωθυπουργική «ειλικρίνεια» θα εκτιμηθούν κατάλληλα από τους πολίτες στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.



Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου