Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ...

Ο βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τις τέσσερις υποψηφιότητες δημάρχων για τον δήμο Κορινθίων, έπρεπε να παραμείνει ουδέτερος, να μην πάρει θέση υπέρ κάποιου από εμάς, έτσι ώστε και να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, να μην υπάρξει πόλωση και έως ότου δοθεί «η στήριξη», να υπάρχει ένα κλίμα ενότητας ομοψυχίας και ομόνοιας.
Αυτά ακριβώς του είχα διαμηνύσει σε προσωπική μας συνάντηση πριν λίγες ημέρες και είχε απόλυτα συμφωνήσει και πιστεύω ότι το είχαμε πετύχει όλοι μαζί, σε ένα καλό επίπεδο.
Η πρωτοβουλία του κ. Κόλλια, θα ήταν άριστη και θα εκινείτο μέσα στο πνεύμα αυτό, εάν εκ του αποτελέσματος της συνάντησης δεν προέκυπτε, ότι ο καθ’ όλα συμπαθής βουλευτής Κορινθίας, εκ προοιμίου γνώριζε ότι ο κ. Γιώτης θα αρνείτο να μπει σε οποιαδήποτε κομματική διαδικασία και δεν θα σεβόταν το αποτέλεσμα αυτής και αν δεν έπαιρνε θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου.
Με αυτά τα δεδομένα, ύστερα την επίσημη ανακοίνωση της Ν.Δ. ότι θα δώσει στηρίξεις σε όλους τους δήμους άνω των 20.000 κατοίκων και την εξαγγελία κομματικών διαδικασιών, δεν είχε κανένα νόημα να γίνει η συνάντηση αυτή, με παρευρισκόμενο τον συνάδελφο κ. Γιώτη, αφού ο ίδιος καθημερινά δηλώνει ότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος και του οποίου την άποψη σέβομαι απόλυτα.
Ο κ. Κόλλιας ως βουλευτής της Ν.Δ. γνωρίζει πολύ καλά ότι στις κομματικές διαδικασίες, λαμβάνουν μέρος μόνο όσοι δηλώνουν γραπτώς την βούληση τους να λάβουν μέρος σε αυτές.
Όσον αναφορά την άποψη του κ. Κόλλια, ότι όποιος μέχρι να δοθούν οι στηρίξεις παρουσιάσει «δυναμική», αυτός πιθανόν να πάρει και την στήριξη, πιστεύω ότι διαρρηγνύει το πνεύμα, της ομοψυχίας της ενότητας και των χαμηλών τόνων, ρίχνει λάδι στην φωτιά, μας αναγκάζει να κατεβάσουμε ο καθένας από μας «στρατούς στελεχών», οι οποίοι θα ματώσουν μεταξύ τους, έως ότου για να αποδείξουν ποιος είναι ο πιο δυνατός.
Όταν δε δοθεί η «πολυπόθητη στήριξη», ύστερα από την πόλωση που θα έχει γίνει, κανένας δεν θα ακολουθήσει κανέναν, όλοι θα πάνε απέναντι.
Κατόπιν αυτών, ο κ. Κόλλιας ως βουλευτής της Ν.Δ. μαζί με την ΝΟΔΕ Κορινθίας, πρέπει να ενεργοποιήσει την κομματική διαδικασία στήριξης του υποψηφίου δημάρχου, μόνο μεταξύ όσων έχουν δηλώσει, ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή.
Όσον δε αφορά αυτούς που δηλώνουν ανεξάρτητη κάθοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, είναι προσωπική τους επιλογή την οποία απόλυτα σέβομαι, δεν μπορούν όμως συγχρόνως να κλείνουν το μάτι στα κόμματα και στα χρίσματα και να τα διεκδικούν αυτά με υπόγειες διαδρομές. Στην πολιτική χρειάζονται τίμιες και ξεκάθαρες θέσεις και όχι να βάζουμε τα πόδια μας σε δύο βάρκες!!!


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΜΠΑΣ

Υποψήφιος δήμαρχος Κορινθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου