Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Το διακύβευµα της 7ης Νοεµβρίου, που είναι ουσιαστικά οι πρόωρες εθνικές εκλογές....

Το διακύβευµα της 7ης
Νοεµβρίου, που είναι
ουσιαστικά οι πρόωρες
εθνικές εκλογές, έθεσε
ο Γιώργος Παπανδρέου
στη χθεσινή διακαναλική
συνέντευξη, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εκ µέρους
της αντιπολίτευσης. Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν είναι µεν στις προθέσεις του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, αλλά αν το αποτέλεσµα των εκλογών της 7ης Νοεµβρίου είναι αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ, θα συνεκτιµηθεί κατά πόσο θα επιβαρύνει την προσπάθεια που κάνει η χώρα να αντιµετωπίσει την κρίση, και όπως συµβαίνει σ αυτές τις περιπτώσεις, τη λύση θα τη δώσει ο κυρίαρχος λαός. Πρόκειται στην ουσία για την επιβεβαίωση της εκτίµησης ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί µια θεαµατική στροφή στη στρατηγική που ώς τώρα είχε χαράξει σε σχέση µε τις εκλογές, και επιλέγει τη µετωπική σύγκρουση µε την αντιπολίτευση, σηκώνοντας το γάντι µιας αναµέτρησης µε σαφή χαρακτήρα δηµοψηφίσµατος, υπέρ ή κατά των µέτρων, και σχηµατικά υπέρ ή κατά
του Μνηµονίου.
Σύµφωνα µε όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη, στις εκλογές της µεθεπόµενης Κυριακής οι Ελληνες πρέπει να επιλέξουν «αντί ψήφο διαµαρτυρίας, ψήφο ελπίδας και αλλαγής» και επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν είναι στις προθέσεις του να πάει σε εκλογές. Θα εξαναγκαστεί όµως να προσφύγει στις κάλπες αν διαπιστώσει ότι δηµιουργούνται αδιέξοδα, δυσκολεύει η προσπάθεια της χώρας να ανακάµψει και επικρατούν συνθήκες τέτοιες που υπονοµεύουν αυτήν την προσπάθεια. Ολα αυτά «θα συναθροιστούν», δήλωσε, διότι όπως τόνισε «στη δηµοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχει ο κυρίαρχος λαός».

Σε µια συνέντευξη που στην ουσία ολοκληρώθηκε στα πρώτα 10 λεπτά, µετά τα δύο-τρία πρώτα ερωτήµατα, αυτά δηλαδή που αφορούσαν το αν είναι στις προθέσεις του να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να πολιτικοποιήσει την ψήφο της 7ης Νοεµβρίου και να καταστήσει σαφές ότι αυτή δεν µπορεί να είναι ψήφος διαµαρτυρίας διότι αυτόµατα θα σηµάνει αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και ουσιαστικά της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου