Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΔΟΥ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ...

Άρθρο του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου





Σαφής η προσπάθεια της Πολιτείας να συμμαζέψει τα οικονομικά της χώρας. Απ τη μια πλευρά τα καταφέρνει. Μειώνει τα ελλείμματα. Και ψηφίζει σχεδόν εύκολα δύσκολες μεταρρυθμίσεις (ασφαλιστικό, εργασιακά κ.ά). Απ την άλλη πλευρά ΟΜΩΣ, τα μέτρα που έχει πάρει, έχουν δυσμενέστατες επιπτώσεις στην καθημερινότητα του ανώνυμου πολίτη. Στην πραγματική οικονομία.

Η Πολιτεία οφείλει να προβληματιστεί σοβαρότατα για την κατάσταση των επιχειρήσεων. Για την κρίση στην μελαγχολική σαν μνήμα αγορά. Για την κάθετη αύξηση της ανεργίας. Για την εκρηκτική μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων. Για το ότι όλο και συρρικνώνεται ο τζίρος, τα εισοδήματα. Στην αγορά δημιουργούνται συνθήκες ασφυξίας. Τα λουκέτα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Πάνω από 60.000 χιλ.επιχειρήσεις ήσαν κερδοφόρες. Απασχολούσαν χιλιάδες εργαζόμενους. Αυτές, αδυνατούν σήμερα να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Θα κλείσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Η περικοπή των δημοσίων δαπανών-επενδύσεων δεν τους δημιουργεί εργασία. Η αδυναμία αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων-όπως του ΕΣΠΑ-τις έχουν οδηγήσει σε πλήρη απραξία ! Η μη επιστροφή του ΦΠΑ καθιστά τραγική την ρευστότητα χρήματος. Άλλοι 110.000 χιλ.εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους. Σημαντική η μείωση των πωλήσεων. Μειώνονται απ τα ράφια ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης ! Ο μικρόκοσμος του καθενός μας θρυμματίζεται σαν πιάτο. Και ΄μεις μετά, ψαχουλεύουμε τα συντρίμια, μήπως και τα συναρμολογήσουμε.

Συμπέρασμα. Το χρήμα μαζεύτηκε σε ελάχιστους. Συσσωρεύτηκε στις τσέπες λίγων. Δεν πέφτει, δεν κυλάει στην αγορά. Γιαυτό και δεν κινείται τίποτα. Εκεί οφείλεται η κρίση. Δεν φταίνε τα έξοδα του κοινωνικού κράτους. Η αναδιανομή συνεπώς του εισοδήματος και οι επενδύσεις, συνιστούν τον απόλυτο ρεαλισμό. Τον μόνο δρόμο, που βγάζει κατευθεία στο ξέφωτο. Για να είμαστε ειλικρινείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου