Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Προς: Αξιότιμο Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν.Δ. Βουλευτή κ. Βασίλειο Μιχαλολιάκο...

Αξιότιμε
κ. Γραμματέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ.,

Όπως γνωρίζετε κατά την διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης της ΝΟΔΕ Κορινθίας και των αυτοδιοικητικών στελεχών του Νομού, που έλαβε χώρα στην Κόρινθο την 09-07-2010, στην οποία προήδρευσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας Αυτοδιοίκησης, κ. Παναγιώτης Αδρακτάς, προκειμένου να αναδειχθεί το πρόσωπο το οποίο η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα στηρίξει πολιτικά για να διεκδικήσει με επιτυχία το νέο διευρυμένο Δήμο Κορινθίων, επροτάθη από εμάς να διεξαχθεί δημοσκόπηση από την Κεντρική διοίκηση του κόμματος με όλους τους εν δυνάμει υποψηφίους Δημάρχους.
Με δεδομένο ότι ο κ. Γιώτης έτερος υποψήφιος Δήμαρχος αποχώρησε από την συνεδρίαση με το επιχείρημα ότι είναι ανεξάρτητος και δεν έχει ανάγκη από κομματική στήριξη, αρνήθηκε να συμπεριληφθεί στη δημοσκόπηση που θα έκανε το κόμμα μας και ακόμα περισσότερο αρνήθηκε να δεσμευτεί για το αποτέλεσμα της, αποφασίστηκε η δημοσκόπηση αυτή να περιλαμβάνει μόνον εμάς τους δύο υποψηφίους δηλαδή τους κ. Λούμπα και κ. Παπαφωτίου.
Την επόμενη μέρα ο κ. Γιώτης προέβη σε απαξιωτικές δηλώσεις στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ, για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη σύσκεψη αυτή ,με εκφράσεις του τύπου '' ο Αδρακτάς ήρθε αδιάβαστος'' και ''υπάρχουν άλλα κέντρα στη ΝΔ που αποφασίζουν κλπ'' και δήλωσε πως έχει ήδη πάρει τη στήριξη του κόμματος.
Όπως αντιλαμβάνεσθε γεννιούνται τεράστια ερωτηματικά από τις δηλώσεις του κ. Γιώτη στα ΜΜΕ του νομού και της περιφέρειας, ερωτηματικά που τείνουν να πλήξουν το κύρος όλων μας και κυρίως του κόμματος μας, γιατί το εμφανίζουν να εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια και πρακτικές που ο Πρόεδρος μας έχει καταδικάσει επανειλημμένα.
κ. Γραμματέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ.,
Έχουμε βεβαίως εμπιστοσύνη στο Αρχηγό και στις δηλώσεις των στελεχών του που μας μιλούν εξ ονόματος του και ασφαλώς απεριόριστο σεβασμό στον κ. Παν. Αδρακτά, αλλά η βεβαιότητα και η πεποίθηση με την οποία προαναγγέλλει ο εν λόγω υποψήφιος την στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του και στην υποψηφιότητά του, δίνει τροφές στους κακόβουλους και εντεταλμένους εχθρούς της παράταξης να υποθέσουν , πως ήδη παρασκηνιακά, έχει ληφθεί απόφαση για την τελική στάση της ΝΔ σχετικά με το θέμα αυτό, υποτιμώντας τη βάση του κόμματος και κάθε διαδικασία αξιολόγησης.
Μάλιστα ο μοναδικός βουλευτής του νομού της Ν.Δ. ο κ. Κ. Κόλλιας, χωρίς καμία εντολή ή εξουσιοδότηση από κανέναν, με δηλώσεις του προωθεί, παρασκηνιακά αλλά με απροκάλυπτο και προκλητικό για τους Νεοδημοκράτες και την κοινωνία της Κορίνθου τρόπο, την υποψηφιότητα του κ. Γιώτη και την πολιτική του στήριξη από τη ΝΔ αν και ο τελευταίος κατά δήλωση του είναι πλέον ‘ανεξάρτητος’ υποψήφιος.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Κορινθίας κ. Κ. Κόλλιας, θα έπρεπε να κρατήσει ίσες αποστάσεις από όλους τους υποψηφίους και να λειτουργήσει ως εγγυητής της ενότητος, της συναίνεσης και της ομοψυχίας, με μοναδικό σκοπό και στόχο μετά τη «στήριξη», να έχουν δημιουργηθεί οι καλύτεροι όροι στις σχέσεις των συνυποψηφίων για μια καλύτερη από κοινού συνεργασία, στην τελική έκβαση των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αντιθέτως ο κ. Κόλλιας, μετά την αποπομπή – αποχώρηση του κ. Γιώτη από την ως άνω συνέλευση, εξακολουθεί να τον στηρίζει, μη σεβόμενος και μη αποδεχόμενος δημόσια, την διαδικασία αξιολόγησης που προτάθηκε και έγινε αποδεκτή από την συνέλευση.
κ. Γραμματέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ.,
Η Ν.Δ. σύμφωνα με τις αρχές του Προέδρου μας, είναι το κόμμα των «άξιων και των αξιών».
Θα συμφωνείτε λοιπόν, ότι η παράταξη και το κόμμα δεν μπορούν να υποκύψουν σε εκβιασμούς και προσωπικές στρατηγικές.
Θα ήταν άλλωστε υποκριτικό, αναξιοπρεπές και γνήσιο κατάλοιπο του «πολιτικού χθες», να επικρατήσουν αυτοί που με τις δηλώσεις τους και την έως τώρα στάση τους, διασπούν για μια ακόμη φορά την ενότητα της παράταξης, αποκλείουν την συστράτευση όλων μας, η οποία είναι απαραίτητη για τη μεγάλη μάχη των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του Νοεμβρίου, ενδιαφερόμενοι μόνο για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση, αγνοώντας έτσι τη βούληση των απλών μελών του κόμματος, μη σεβόμενοι τις διαδικασίες που συμφωνήθηκαν και τα αποτελέσματα τους.
Θα θέλαμε λοιπόν με την παρούσα επιστολή μας, να σας παρακαλέσουμε να προχωρήσετε άμεσα στην δημοσκόπηση για να διαπιστώσετε με αντικειμενικά στοιχεία πλέον, όχι μόνο τη δυναμική που έχουμε αναπτύξει πια στα Αυτοδιοικητικά πράγματα του νέου δήμου Κορινθίων, αλλά και να βεβαιωθείτε ότι με τη στήριξη του τίμιου αγώνα που κάνουμε, πολύ σύντομα ο Δήμος μας θα γίνει και πάλι Γαλάζιος.

Με εκτίμηση,

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Διευρυμένου Δήμου Κορινθίων


Λούμπας Παναγιώτης Παπαφωτίου Απόστολος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου