Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ....

Για μια ακόμα φορά η παραλία των καλαμιών έρχεται στο προσκήνιο με αφορμή τη γαλάζια σημαία που ανεμίζει «δικαίως» στη παραλία, προσφέροντας την ευκαιρία σε όλους τους λουόμενους να απολαύσουν τα καθαρά νερά της.
Η Δημοτική Αρχή συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να ξεπεραστούν επιτυχώς τα όποια «προβλήματα» και η φετινή «ετοιμότητα» των καλαμιών, να δώσει απάντηση σε όσους επιχειρούν να την υποβαθμίσουν.
Η έλλειψη ναυαγοσώστη υπήρξε η βασική αιτία που η πολύ όμορφη αυτή παραλία δεν είχε αποκτήσει τη Γαλάζια σημαία. Παρόλα αυτά, τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες του Δήμου μας με τη παρουσία και τα μπάνια τους όλα αυτά τα χρόνια, την επιβράβευαν καθημερινά ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό αποδεικνύει ότι οι λουόμενοι επηρεάστηκαν ελάχιστα από την έλλειψη της «σημαίας» γιατί η ποιότητα των καθαρών νερών αλλά και των παρεχομένων υπηρεσιών από τους καταστηματάρχες, ήταν και παραμένει υψηλού επιπέδου. Ωστόσο, η βοήθεια του Δήμου είναι καταλυτική και αποβλέπει στο να βοηθήσει τους επιχειρηματίες οικονομικά ώστε να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τη ποιότητα των υπηρεσιών τους, προσλαμβάνοντας τον απαραίτητο ναυαγοσώστη και καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της παραλίας, που τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή. Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει τη συνεργασία των ντόπιων φορέων με στόχο την ανάδειξη και την περαιτέρω αναβάθμιση της ώστε, να επωφεληθεί τουριστικά και οικονομικά όλη η περιοχή μας.
Επιπλέον η Δημοτική Αρχή, δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, πραγματοποίησε μία σειρά από έργα, πού στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν όλους τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα, αυτών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Έτσι ο Δήμος, ξεκινώντας από πέρυσι με εντατικούς ρυθμούς, υλοποίησε ένα πρόγραμμα από πόρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο αποτελείται από δύο θέσεις στάθμευσης για τα ΑμεΑ και μια ειδική ράμπα που θα τους κατεβάζει με ασφάλεια στη παραλία. Με τη προσθήκη επιπλέον ενός πλαστικού τάπητα και ενός ειδικού «αμαξιδίου» που θα τους μεταφέρει με ασφάλεια στη θάλασσα, εξασφαλίζεται πλήρως η εξυπηρέτησή τους.
Επίσης πλησίον της παραλίας, η δωρεάν παραχώρηση χρήσης του ελεύθερου χώρου ως πάρκινγκ από ιδιώτη, αυξάνει την προσβασιμότητα των επισκεπτών και τονώνει την οικονομική δραστηριότητα των επιχειρηματιών.
Ολοκληρώνοντας η Δημοτική Αρχή την επιτυχή παρέμβαση της στα καλάμια και ενισχύοντας την ήδη αναβαθμισμένη εικόνα τους, ανέθεσε και ξεκινάει το έργο κατασκευής πλατείας στο τέλος της Γ. Παπανδρέου. Σε αυτήν θα τοποθετηθεί το μνημείο αναπαράστασης της συνάντησης του μεγάλου Αλεξάνδρου με τον Φιλόσοφο Διογένη, στη Κόρινθο. Ο διαγωνισμός ανέδειξε τον καλλιτέχνη του έργου, του οποίου η δημιουργία ανατέθηκε ήδη σε εργολάβο όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες ολοκλήρωσης του. Με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον και στους πολίτες, ο Δήμος ευελπιστεί στη ταχεία εκτέλεση του για να μειωθούν οι τυχόν οχλήσεις από την κατασκευή του σπουδαίου αυτού έργου, που θα συμβάλει στη αναβαθμισμένη εικόνα της παραλίας.
Εν κατακλείδι, τα πλεονεκτήματα των Καλαμιών είναι εμφανή και προσφέρουν μια διέξοδο σε όλους τους δημότες αλλά και στους επισκέπτες, αφού η βενζίνη έχει καταστήσει τους μακρινούς προορισμούς απαγορευτικούς.
Φέτος η παραλία αυτή είναι έτοιμη να υποδεχτεί όλους τους επισκέπτες της, απολαμβάνοντας την όμορφη θάλασσα όπου σε συνδυασμό με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη ποιότητα εξυπηρέτησης, καθιστούν τα καλάμια μια φιλόξενη και σύγχρονη καλοκαιρινή απόδραση για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου