Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Κώστας Κόλλιας: «Ο εμπορικός κόσμος της Κορινθίας θύμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ»

Σχετικά με την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, την καθοδική πορεία που καταγράφουν οι οικονομικοί δείκτες και την συρρίκνωση του τζίρου και της κερδοφορίας των επαγγελματιών ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Την ώρα που εκατοντάδες επιχειρήσεις ανά τη χώρα βάζουν λουκέτο, η αγορά συρρικνώνεται και ο τζίρος όσων κατορθώνουν να επιβιώσουν σημειώνει δραματική πτώση, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλίσκεται σε κομπασμούς και θριαμβολογίες. Ο Υπουργός, δείχνοντας να αγνοεί την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας και ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα υλοποίηση του Μνημονίου, που έχει οδηγήσει τη χώρα σε βαθιά ύφεση. Κρίνοντας όμως από την εικόνα της Ελληνικής οικονομίας, αδυνατώ να κατανοήσω που ακριβώς στηρίζεται η τεράστια αυτή αισιοδοξία του Υπουργού και της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Στην προσπάθεια της η Κυβέρνηση να διαστρεβλώσει και να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα, έχει απέναντί της τους δείκτες, οι οποίοι μαρτυρούν την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει. Με τον πληθωρισμό να φτάνει στο 5,4%, την Eurostat να προβλέπει άνοδο της ανεργίας στο 12,1% το 2010 έναντι 9,6% το 2009, και με εκατοντάδες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο, αποδεικνύεται περίτρανα, για μια ακόμη φορά, η ασυνέπεια και η ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ.
Η ίδια ζοφερή κατάσταση καταγράφεται και στο Νομό μας με τα λουκέτα να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Τα στοιχεία είναι απογοητευτικά για όλους τους κλάδους δραστηριότητας οι οποία εμφανίζουν κάμψη. Η ακρίβεια, η ανεργία, η έλλειψη ρευστότητας, η συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις έχουν γονατίσει την τοπική εμπορική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.
Τώρα, μετά από δέκα μήνες διακυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να καλύψει την ολιγωρία του και την έλλειψη στρατηγικής φέρνει προς διαβούλευση τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Όταν ήδη εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει, όταν ήδη εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν μείνει άνεργοι. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να πάρει μέτρα που θα τονώσουν την αγορά και θα ανακουφίσουν τον εμπορικό κόσμο. Με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία η Κυβέρνηση οφείλει να σώσει τους Έλληνες πολίτες από την οικονομική καταστροφή στην οποία τους έχει εξωθήσει. Γι’ αυτό το τελευταίο οι ελπίδες μου είναι εξαιρετικά περιορισμένες καθώς η μέχρι τώρα πολιτική της συμπολίτευσης δε μου αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για το μέλλον.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου