Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΕ ΟΡΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ...

Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου




Ολο και ανηφορίζουν οι ολέθριες, αρρωστημένες τιμές της αμόλυβδης. Η αξία ξεπερνάει ακόμα και το 1,80 ευρώ το λίτρο σε αρκετές περιοχές. Σε τουριστικές περιοχές δε, ξεπερνά ακόμα και το 1,80 ευρώ το λίτρο ! Τα καύσιμα, μέσα σε έναν χρόνο αυξάνονται κατά σχεδόν 40%. Ένώ πέρσι τον Αύγουστο η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν στα 1,099 ευρώ το λίτρο, φέτος φθάνει στα 1,504 ευρώ και γεμίζει έτσι με θλίψη χιλιάδες οικογένειες. Ο παγερός της ψίθυρος μας λέει τι μας περιμένει. Πότε άραγε οι αρχιτέκτονες τέτοιων πολιτικών θα έλθουν αντιμέτωποι με τις δικές τους δυσβάστακτες αρρώστιες και ευθύνες ; Ποτέ άραγε ;

Οι τιμές των καύσιμων προκαλούν μεγάλο προβληματισμό. Γδάρτες κυριολεκτικά του κοσμάκη, λυγίζουν επικίνδυνα τις αντοχές του. Τονώνουν, ανδρώνουν βίαια την πολυειδή αισχροκέρδεια. Ροκανίζουν ξεδιάντροπα τα χαμηλά εισοδήματα. Με τέτοια ακρίβεια στην καθημερινότητα, υποχρεώνουν τον μεροκαματιάρη να κουβαλά πάνω στη ράχη του παλιές και καινούργιες βαθειές πληγές. Σαν μια πόλη ανοχύρωτη που βάλλεται από παντού μοιάζει ο φτωχόκοσμος, με τέτοιες τιμές στα είδη βασικής του ανάγκης. Αναρωτιέται συχνά-πυκνά αν σαυτόν ανήκει, ό,τι είναι ζωή. Ψάχνει ξανά και ξανά μές΄στα ερείπια της μέρας του την βαθειά φωλιά, γεμάτη φρέσκιες, αστραφτερές ελπίδες. Τραβιέται άθελά του ίσως σένα καλοδιαλεγμένο παρελθόν, ή σένα μέλλον, σύμφωνο μόνο με τις επιθυμίες του, κόντρα στην πραγματικότητα. Είναι η δική του καθημερινή πληρωμή αυτή, στην διάχυτη, περιρρέουσα υποκρισία των εκάστοτε διοικούντων. Είναι το αντίτιμό του στα απανωτά αστραφτερά ακόντια εντιμότητας, που του στέλνουν αυτοί που χτίζουν τις δυσκολίες του.

Η ερήμωση εν τέλει της ζωής του μεροκαματιάρη, του μικροσυνταξιούχου ή του φτωχού φοιτητή, είναι μορφή βαρειά ασθένειας. Πτώσης. Φθοράς. Πολύμορφης αμαρτίας. Στάσης ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου