Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Βασίλης Κορκίδης, πρόκειται για «μια λανθασμένη εκτίμηση, μια βεβιασμένη απόφαση...

Για «ταφόπλακα» στην αγορά, που θα επέλθει από τη μετάταξη εκατοντάδων αγαθών και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%, κάνουν λόγο οι Έλληνες έμποροι, εκτιμώντας ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει το 7%.

Σχολιάζοντας τα σχέδια υπαγωγής -από το 2011- προϊόντων από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό 23%, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) μιλά για «επιβάρυνση χωρίς αντίκρισμα» και εκφράζει την έντονη αντίθεσή της, υπογραμμίζοντας τη δυσκολία να αντεπεξέλθει το ελληνικό εμπόριο σε αυτή τη νέα αύξηση.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε., Βασίλης Κορκίδης, πρόκειται για «μια λανθασμένη εκτίμηση, μια βεβιασμένη απόφαση που θα έχει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα».

«Η χωρίς φραγμούς άγρα φορολογικών εσόδων θα προκαλέσει μεγάλη αναταραχή ανατιμήσεων στην αγορά, ιδίως σε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία συνιστούν και τις βασικές ανάγκες των νοικοκυριών. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ως βασική λύση για τα Δημόσια Έσοδα η αποψίλωση των εισοδημάτων των μισθωτών και των μικροεπιχειρηματιών και την ίδια στιγμή να απορούμε για την υστέρηση εσόδων και τη μείωση του ΑΕΠ», αναφέρει ο κ. Κορκίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου