Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ !

Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου






Ελληνική Πολιτεία : Πίστεψε στην αλληλεγγύη της Ε.Ε. και στην εμπειρία των διεθνών και ευρωπαϊκών μηχανισμών. Εδειξε τυφλή εμπιστοσύνη στους δανειστές μας ! Αντιμετώπισε το Μνημόνιο ως θεραπευτική αγωγή, για την διόρθωση των εγκληματικών σφαλμάτων όλων των κυβερνήσεων της Ελλάδος από το 1980 και εντεύθεν. Δεν διαπραγματεύθηκε επιθετικά την επιστροφή των δανεικών, με παράλληλη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Δεν σκέφτηκε, πως όλοι ανεξαιρέτως οι δανειστές, νοιάζονται μόνο για την επιστροφή των χρημάτων τους. Και πως αδιαφορούν για τις επιπτώσεις των μέτρων του Μνημονίου στην ελληνική κοινωνία, στην πραγματική της οικονομία και στο επίπεδο ζωής των οφειλετών συνελλήνων.

Άραγε, δεν αποτελεί έργο και της τρόικας να εισχωρήσει στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας, και να διορθώσει τα κακώς κείμενα του τόπου μας, παράλληλα με την υποχρέωση επιστροφής των δανεικών ; Η πραγματική οικονομία της χώρας μας, η ανάπτυξή της, αλλά και η κοινωνική της συνοχή, δεν εντάσσονται άραγε στα συμφωνηθέντα ; Στόχος άραγε μοναδικός είναι να διασφαλιστούν τα συμφέροντα μόνο των πιστωτών-δανειστών της Ελλάδος ;

ΟΜΩΣ, σήμερα, δεν υπάρχει παραγωγική τάξη, που να μην μέμφεται το Μνημόνιο για τα αδιέξοδα, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Πλήττεται και αυτός ακόμη ο στρεβλός δυναμισμός της ελληνικής μεσαίας τάξεως, ο οποίος έπρεπε να εκσυγχρονισθεί και οχι να διαλυθεί ! Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούν με στάση πληρωμών προς το Δημόσιο και με μεταφορά της έδρας των επιχειρήσεών τους εκτός Ελλάδας, σε κοινοτικές χώρες με χαμηλή φορολογία, όπως η Κύπρος και η Βουλγαρία, αν η Πολιτεία επιμείνει στην αύξηση των φόρων. Αν η Πολιτεία δεν δώσει αναπτυξιακά κίνητρα στη μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου