Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Βαριές ποινές προβλέπει ο νέος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας....



Τον αποκλεισμό των συνδικαλιστών από τη συμμετοχή τους στα νέα πειθαρχικά όργανα και την καθιέρωση αυστηρών κανόνων αλλά και ποινών για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος νόμος προβλέπει την αυτοδίκαιη θέση σε αργία υπαλλήλων που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς με κίνητρο τον παράνομο πλουτισμό, ενώ δεν θα έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να καταλαμβάνει οποιαδήποτε άλλη θέση στο Δημόσιο.

Οι ρυθμίσεις αυτές μάλιστα που τροποποιούν τα σχετικά άρθρα του Υπαλληλικού Κώδικα δεν θα εφαρμόζονται μόνον για το τακτικό προσωπικό του Δημοσίου, αλλά και για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς επίσης και για το μόνιμο προσωπικό των δήμων και των ΝΠΔΔ.

Παράλληλα, το νέο νομοσχέδιο βάζει στο στόχαστρο και τους επίορκους εφοριακούς, που συναλλάσσονται με τους φοροφυγάδες, αποκρύπτοντας και «μαγειρεύοντας» φορολογικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που διατυπώνεται πλημμελής έλεγχος των στοιχείων, τότε οι εφοριακοί θα καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους την οικονομική ζημία που υφίσταται το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου