Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Στα χωριά της ορεινής Κορινθίας ο Βουλευτής Κ. Κόλλιας....




Στα χωριά της ορεινής Κορινθίας βρέθηκε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Στην επίσκεψη του συναντήθηκε και συζήτησε με αγρότες, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες για τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή.
Σχετικά με την επίσκεψη του, ο Κ. Κόλλιας δήλωσε: 
«Επισκεπτόμενος τα χωριά της ορεινής Κορινθίας και κατόπιν επαφών που είχα με τους κατοίκους της περιοχής διαπίστωσα μια εικόνα εγκατάλειψης και υποβάθμισης του Φενεού. Στις συζητήσεις που είχα, οι κάτοικοι μου εξέφρασαν την αγανάκτηση τους αναφορικά με το οδικό δίκτυο, τα αρδευτικά έργα, το πρόβλημα του αναδασμού καθώς και την μη αξιοποίηση τουριστικά της περιοχής. Και όλα αυτά την ώρα που οι επιχειρηματίες, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση που είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.
Για όλα τα σοβαρά ζητήματα που μου έθεσαν οι κάτοικοι ενημέρωσα σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δέδε καθώς και τον Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Σταματόπουλο, οι οποίοι οφείλω να ομολογήσω ότι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα. Όμως αυτό δεν αρκεί. Απαιτείται εν πρώτοις η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια να αντιληφθούν την σπουδαιότητα της περιοχής και τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο τοπικά αλλά και σε ολόκληρο το Νομό.
Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται άμεσα:
α) Η συντήρηση και επισκευή των τεχνικών έργων και του οδικού δικτύου συμπεριλαμβανομένων και των οικισμών Άνω και Κάτω Ταρσού προς τους οποίους η πρόσβαση είναι σχεδόν απαγορευτική
β) Η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής με άμεση προτεραιότητα την κατασκευή αρδευτικών δικτύων και την αξιοποίηση των δώδεκα ανενεργών γεωτρήσεων.
Για αυτά τα δύο μεγάλα ζητήματα θα καταθέσω αύριο ερωτήσεις προς τα συναρμόδια υπουργεία και θα περιμένω ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις. Ωστόσο δεν θα αφήσω το θέμα να ξεχαστεί. Θα επιμείνω, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι απαρέγκλιτος στόχος μας πρέπει να παραμείνει η ανάπτυξη και η ανάδειξη του Φενεού μέσα από την σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων, τον συνεπή προγραμματισμό και την βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών. Καλώ τους συναδέλφους της πλειοψηφίας στο Νόμο Κορινθίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να εξασφαλίσουμε για την Ορεινή Κορινθία όσο το δυνατόν περισσότερα έργα υποδομής και ανάπτυξης. Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να αξιοποιούμε όλες τις ευκαιρίες για το μέλλον του Νομού μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου