Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Περί τις 225.000 μικρές επιχειρήσεις αναμένεται να βάλουν λουκέτο....



Στο κέντρο του πολεοδομικού συγκροτήματος περιόδευσε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Σταύρος Ζαχαρέλης και με τη φράση - σύνθημα «Κλείνουμε για μια ημέρα, για να λειτουργούμε πολλές περισσότερες», καλούσε καταστηματάρχες και επιχειρηματίες να συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία, που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, «μονόδρομο αποτελεί η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, αλλά και η στήριξή τους από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Αναφερόμενος, επίσης, σε έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ), της ΓΣΕΒΕΕ, σχετικά με την πορεία των μικρών επιχειρήσεων (έως 49 άτομα), ο κ. Ζαχαρέλης είπε πως πλέον εκτιμάται ότι περί τις 225.000 θα έχουν βάλει λουκέτο μέσα στο 2011, ενώ μέχρι και πριν από ένα μήνα η σχετική πρόβλεψη τις ανέβαζε σε 175.000.

Ειδικότερα, ένας στους τέσσερις έχει οφειλές στο ΙΚΑ, τρεις στους δέκα χρωστάνε στην εφορία (27,3%), σε δάνεια (28,4%) και σε ενοίκια (29,3%).

Πάνω από τρεις στους δέκα έχουν οφειλές σε ΔΕΚΟ-ΔΕΗ, ΟΤΕ και ύδρευση (30,8%), σε προμηθευτές (31,9%), ενώ σχεδόν τέσσερις στους δέκα (36,3%) χρωστάνε στον ΟΑΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου