Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Συναυλία Ρουβά: Απαιτούνται δημόσιες και τεκμηριωμένες απαντήσεις...

Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν τα δημοσιεύματα στα τοπικά, ηλεκτρονικά και έντυπα, ΜΜΕ τα οποία θέτουν μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με την διοργάνωση της συναυλίας του Σ. Ρουβά στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου την 26η Ιουλίου 2010.
Στα ερωτήματα αυτά δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις από τον Δήμαρχο κ. Α. Πνευματικό, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (ΔΟΝΑΚ) κ. Δ. Τζαναβάρα και το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρκάδων «Το Μαίναλο».
Η Κίνηση Πολιτών ζητά την άμεση δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων που αφορούν τόσο στην διοργάνωση όσο και στην διαχείριση της παραπάνω συναυλίας.
Αυτό απαιτούν οι κανόνες διαφάνειας και χρηστής διοίκησης ώστε να μην δημιουργούνται εντυπώσεις και παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ...

Η πρόσφατη γνωστοποίηση της πρόθεσης του Υπουργείου Οικονομικών να «ξηλώσει» στελέχη της Δ.Ο.Υ. Κορίνθου έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στην πόλη μας με αρνητικό τρόπο, αυτήν την φορά.
Πέραν της προσωπικής διάστασης την οποία έχει το συγκεκριμένο ζήτημα δεδομένου ότι αφορά και επηρεάζει ανθρώπους της διπλανής πόρτας που γνωρίζουμε και έχουμε συναλλαχθεί επανειλημμένως μαζί τους, έχει σαφή πολιτική και συμβολική συνάμα, διάσταση για το είδος της δημόσιας διοίκησης που θέλουμε για την Χώρα μας.
Από τη μία πλευρά δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος από τους επιθεωρητές της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Πελοποννήσου σε μία εφορία μεγάλης πόλης, το πόρισμα της οποίας δημοσιοποιήθηκε και πιστοποιεί συγκεκριμένες πρακτικές που παγιώθηκαν με την ανοχή του ελληνικού κράτους και ταλαιπωρούν τους πολίτες: επιλεκτική κοινοποίηση πράξεων επιβολής προστίμων για να καλυφθούν συγκεκριμένα πρόσωπα με τον κίνδυνο παραγραφής, έκδοση διοικητικών πράξεων όπως τα πιστοποιητικά ηλεκτροδότησης οικοδομών χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, ευνοϊκή μεταχείριση φορολογουμένων και άλλα που δεν μας εκπλήσσουν. Μας εκπλήσσει όμως, η αντίδραση της Πολιτείας, που δεν συμβαδίζει με την γνωστή μέχρι σήμερα αδράνεια και ανοχή της σε παρόμοια φαινόμενα.
Παράλληλα έχουμε μία κυβέρνηση που θέλει να σπάσει αυγά! Με άλλα λόγια φαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλει να κυβερνήσει πραγματικά και όχι εικονικά, για να αλλάξει τα κακώς κείμενα χωρίς να υποτάσσεται σε συντεχνίες, συμφέροντα, κολλητούς και ημετέρους. Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλουν μια δημόσια διοίκηση που να σέβεται τον πολίτη, να τον εξυπηρετεί, να τον αντιμετωπίζει με ισονομία και ισοτιμία, να τον βοηθά να στήσει την επιχείρηση του και να κάνει τη δουλειά του, αλλά και να τον τιμωρεί δίκαια –και όχι υπερβολικά- όταν παρανομεί. Αλλά και να λειτουργεί με διαφάνεια, με αίσθημα καθήκοντος και χωρίς ατιμωρησία των επίορκων.
Μια σειρά νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα δείχνουν ότι μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο: η υποχρεωτική ανάρτηση διοικητικών πράξεων στο διαδίκτυο, ο Καλλικράτης, η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να γνωρίζει επιτέλους το κράτος ποιους και πόσους πληρώνει και για τι είδους έργο, η αξιοκρατική προαγωγή των προϊσταμένων, οι αξιοκρατικές προσλήψεις στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και έπεται συνέχεια.
Σκοπός μας είναι φαινόμενα μιας παρηκμασμένης διοίκησης, όπως διαπιστώθηκαν πρόσφατα στην Κόρινθο και είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε όλη την χώρα, να καταπολεμηθούν. Επιτέλους, αξίζουμε ένα καλύτερο κράτος και μπορούμε να το έχουμε!

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η κομματική στήριξη του υποψηφίου δημάρχου, ήταν μια εσωκομματική υπόθεση...

Η κομματική στήριξη του υποψηφίου δημάρχου, ήταν μια εσωκομματική υπόθεση.
Ο κ. Παπαφωτίου και εγώ, τιμήσαμε την διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης που όρισε η Ν.Δ. και συμμετείχαμε σ’ αυτή.
Η Ν.Δ. επιβράβευσε αυτόν που αδιαφόρησε για την διαδικασία και δεν συμμετείχε σ’ αυτήν.
Απορίας άξιον είναι, για ποιον λόγο έγιναν αυτά, αφού δεν χρησίμευσαν σε τίποτα.
Προς αποφυγήν παρεξήγησεων και τυχόν παζαριών, δηλώνω με τον πιο ξεκάθαρο, σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι, δεν θα συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του κ. Γιώτη.
Εμείς παρουσιάσαμε μια μεγάλη δυναμική στην κοινωνία και τον λαό και θα προχωρήσουμε με αυτούς.
Εύχομαι ολόψυχα στον φίλο μου Κώστα Γιώτη, καλή επιτυχία.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΜΠΑΣ

Υποψήφιος δήμαρχος δήμου Κορινθίων

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν... στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δομημένα ομόλογα της 28/7/२०१०...

Είναι προφανές και σήμερα ότι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προσπαθούν απεγνωσμένα και με κάθε μέσο να παρακωλύσουν το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δομημένα ομόλογα και να οδηγήσουν σε ατέρμονες και ανούσιες διαδικασίες που εμποδίζουν την ανάδειξη της αλήθειας για το σκάνδαλο εις βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων.



Φυσικά οι μεθοδεύσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές. Σε ότι μας αφορά θα κινηθούμε με αίσθημα συνέπειας και ευθύνης αυστηρά στο πλαίσιο της εντολής που έχουμε από την Ολομέλεια της Βουλής για τον έλεγχο της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων που κατέληξαν στα Ασφαλιστικά Ταμεία την περίοδο 2004 – 2007. Θα κινηθούμε με μοναδικό στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας και των ευθυνών για αυτήν την απαράδεκτη μεθόδευση εις βάρος των ασφαλισμένων. Αλήθεια που δεν ήρθε στο φως μετά την συνειδητή επιχείρηση συγκάλυψης από την Κυβέρνηση της ΝΔ.



Η ΝΔ οφείλει να σταματήσει την τεχνητή όξυνση και την θεατρικού χαρακτήρα δημιουργία εντάσεων και να απαντήσει ευθέως εάν θέλει ή δεν θέλει να προχωρήσει το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής.



Αλλιώς μπορούμε δικαιολογημένα να υποθέσουμε ότι κινείται με άλλες σκοπιμότητες που έχουν σχέση με τις γενικότερες εξελίξεις και τις πολλαπλές αποκαλύψεις για τα «επιτεύγματα» της διακυβέρνησής της. Προετοιμάζει δε σκηνικό οριστικής αποχώρησής της.



‘Οσο για τις δήθεν «απειλές» κατά μαρτύρων παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα των Πρακτικών της 27/7/2010 (σελ. 241).



ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ): Αισθανθήκατε να απειλείστε;

ΜΑΡΤΥΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΖΙΟΥΝΗΣ): Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Έγινε μια παρεξήγηση, ίσως ενδεχομένως να φταίω και εγώ. Εγώ πάντως το είπα από την αρχή ότι είμαι νομικός, δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις για αυτά τα πράγματα. Δεν είμαι καν οικονομολόγος. Θεωρήθηκε αυτό ότι δεν απαντάω. Αυτό που με ρωτά ο κ. Παπαχρήστος δεν απαιτεί νομικές γνώσεις, αλλά άλλες γνώσεις, τις οποίες εγώ δεν έχω. Δεν έτυχε να υπηρετήσω σε αυτή τη Διεύθυνση, υπηρετούσα στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού.

ΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΣΚΥΦΤΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ....

Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου




Πενιχρό, φτωχό, σπαρτιάτικο το επίδομα αδείας σε εκατοντάδες συνταξιούχους μας της κορινθίας. Διάχυτη, περιπλανώμενη η θλίψη. Υπάρξεις έρημες, μοναχικές, εγκαταλελειμένες οι συνταξιούχοι μας. Με το κεφάλι σκυφτό και με γυρτούς τους ώμους εκατοντάδες συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Τα κύματα της παλίρροιας τρυπώνουν από παντού στο πετσί τους. Παγώνουν το είναι τους. Μαραίνουν την ψυχή τους. Ο άνθρωπος εν τέλει είναι ένας και μόνος…

Προχθές, ημέρα καταβολής του λιτού και απέριττου επιδόματος αδείας των 200 μεικτών euro΄, η Πολιτεία με αίσθηση βαθειάς ικανοποίησης, τίμησε με τον πλέον ανθρώπινο τρόπο τον ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής. Το εν λόγω επίδομα-βοήθημα το δικαιούνται μόνο όσοι αποδεδειγμένα είναι άνω των 60 ετών. Δεκάδες συνταξιούχοι μας κορίνθιοι, που η ακριβής ημερομηνία γέννησής τους αγνοείται απ το επίσημο κράτος, θεωρούνται κάτω των 60 ετών. Και δεν λαμβάνουν φυσικά το επίδομα ! Ευθύνονται ή υποχρεούνται οι ίδιοι οι συνταξιούχοι να αποδείξουν στο κράτος την ακριβή ημερομηνία γέννησής τους. Και να διεκδικήσουν συνεπώς το άνω επίδομα. Επιπρόσθετα, όσοι απ τους συνταξιούχους δικαιούνται το ΕΚΑΣ, θα λαμβάνουν πλέον το μισό μόνο επίδομα αδείας. Και όσοι παίρνουν σύνταξη πάνω από 1400 euro΄, θα κληθούν στο τέλος του μηνός να καταβάλουν αυξημένη εισφορά στον ΛΑΦΚΑ.

Με όλα τα ανωτέρω, η Πολιτεία θεωρεί υπεύθυνους-συνυπεύθυνους τους χαμηλοσυνταξιούχους μας της πείνας για την οικονομική κρίση ! Κρίνει υπεύθυνο το όποιο κοινωνικό κράτος για την σημερινή κατάντια της ελληνικής οικονομίας ! Δεν πιστεύει πως υπεύθυνοι είναι οι νεόπλουτοι, που θησαύρισαν παρανόμως, ρίχνοντας έξω το ελληνικό δημόσιο. Δεν αποδέχεται, πως υπεύθυνοι είναι όσοι υπουργοί, βουλευτές, δημόσιοι υπάλληλοι και κομματικά στελέχη, κρατικοδίαιτοι προμηθευτές του δημοσίου, ειδικοί του χρηματιστηρίου έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη. Ή πως υπέγραψαν συμφωνίες τριτοκοσμικού τύπου σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ...

Ξεκινάμε τις επαφές με τον λαό.
Σκοπός μας είναι να μάθουμε και να μας μάθουν.
Δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές.
Να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μας, όλοι μαζί ενωμένοι για ένα νέο δήμο Κορινθίων.
Σ’ αυτή την προσπάθεια χωράνε όλοι.
Δεν θέλουμε να ακούσουμε μόνο από τους κομματικούς μας συγγενείς.
Προσδοκούμε να ακούσουμε όλες τις απόψεις.
Μέριμνα μας είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι αρωγοί σε κάθε τι θετικό, σε κάθε τι προοδευτικό.
Για μας, δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές.
Υπάρχουν μόνο αυτά που μας ενώνουν, η κοινή μας αγάπη για ένα καλύτερο μέλλον του δήμου μας.
Επισκεπτόμενοι τους νέους δήμους που ενώθηκαν στο μεγάλο νέο δήμο Κορινθίων, προγραμματισμένα προσδοκούμε να συμπληρώσουμε τις γνώσεις μας και να αποκτήσουμε μια σφαιρική και ουσιαστική γνώση των υφιστάμενων τοπικών προβλημάτων.
Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος γνώστης από τους τοπικούς παράγοντες και τον απλό πολίτη.
Δεν υποσχόμαστε θαύματα.
Υποσχόμαστε όμως ότι, εμείς μαζί με κλιμάκιο συνεργατών μας, μελετάμε ήδη τα προβλήματα που υπάρχουν, θα προγραμματίσουμε λύσεις και με την βοήθεια του λαού θα τα επιλύσουμε.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΜΠΑΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ, ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...

Άρθρο του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου



Facebook, www.steliosmarkellos.gr



Επιδημία περονόσπορου στις αμπελοκαλλιέργειες της κορινθίας μας. Συνεχίζονται και φέτος τα κτυπήματα κατά αμπελοκαλλιεργητών μας, μετά τις περσινές καταστροφές, που υπέστησαν στην περίοδο του τρύγου. Πριν λίγες εβδομάδες και στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου, είχαμε την σφοδρή χαλαζόπτωση, που προκάλεσε ολική απώλεια της παραγωγής σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι εκτιμήσεις των ζημιών αυτών θα ολοκληρωθούν στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου. Και θα καθοριστούν οι δίκαιες-και ανταποκρινόμενες στις πραγματικές διαστάσεις της καταστροφής-αποζημιώσεις. Αλλιώς, εκατοντάδες αμπελοκαλλιεργητές μας θα στερηθούν τα χρήματα για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Η κατάσταση δυσκολεύει από την επιδημία περονόσπορου, που έχει πέσει σταμπέλια μας τους τελευταίους μήνες. Απ τα μέσα Ιουνίου και ύστερα, μετά από 30 σχεδόν χρόνια ! και παρά τους προληπτικούς ραντισμούς, υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία δημιουργούν εκρηκτικά μείγματα. Προκαλούν συνθήκες ιδανικές ανάπτυξης περονοσπόρου, που προσβάλλει τον καρπό. Που ξαπλώνεται ραγδαία, ιδιαίτερα στις πεδινές περιοχές. Και που σε ορισμένες περιπτώσεις προξενεί ζημιές στο 70-80% της παραγωγής !

Το πλοίο των αγροτικών εισοδημάτων όλο και δοκιμάζεται από σφοδρές θαλασσοταραχές. Σαφείς και συνεχείς οι εναλλαγές θάρρους και φόβου. Εμπιστοσύνης και αμφιταλάντευσης. Οι αγρότες μας περπατούν κυριολεκτικά πάνω σε τρικυμισμένες θάλασσες. Στ΄ανοικτά του πελάγου η περπατησία τους. Δεν υπάρχει γιαυτούς ελπίδα σωτηρίας από πουθενά. Άραγε, θα διαπιστωθούν άμεσα φθορές απ τους ειδικούς γεωπόνους ; H Πολιτεία θα θεωρήσει άραγε στην πράξη την επιδημία περονόσπορου ως υπόθεση έκτακτης ανάγκης ; Καίτοι φυτικές ασθένειες δεν καλύπτονται ασφαλιστικά απ τον ΕΛΓΑ, θα ενταχθούν άραγε οι ζημιογόνες συνέπειες αυτής της φυτικής ασθένειας στο Πρόγραμμα Κρατικών Ενισχύσεων ;

Το Κέντρο Νέων Κορινθίας σε ραδιοφωνική εκπομπή Εθνικού Γαλλικού ραδιοσταθμού...

Από την Δευτέρα 12 έως την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010, το γαλλικό κρατικό κανάλι France Inter (το 2ο μεγαλύτερο γαλλικό κανάλι), έκανε αφιέρωμα στην Ελλάδα.

Το αφιέρωμα περιελάμβανε εκπομπές με άτομα που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και καινοτομίες σε διάφορους τομείς όπως: περιβάλλον, τουρισμός, εμπόριο, καλλιτεχνικά, πολιτιστικά, νεολαία και εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Emmanuel Mappus, σύμβουλος νέων και εκπαιδευτής στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, μίλησε για τις δραστηριότητες του Κέντρου Νέων.

Επιλέγηκε το δικό μας κέντρο ως το μεγαλύτερο και πιο δραστήριο στην Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακούσουν τις εκπομπές ηχοφραφημένες στο:

www.knk.gr/el/radio-interview-france-greece

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΖΗΤΑ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ...

Όπως είναι γνωστό το Καζίνο Λουτρακίου έχει αναλάβει συγκεκριμένες συμβατικές υποχρεώσεις έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, με την σύναψη της σύμβασης ίδρυσης και λειτουργίας του το 1995.
Η μόνη συμβατική υποχρέωση της κοινοπραξίας του Καζίνο, που δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί είναι η κατασκευή μαρίνας στο Λουτράκι, η οποία και φαίνεται να περιπλέκεται μετά από τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Η κατάσταση αυτή έχει θέσει σε κίνηση μία συζήτηση για τους τρόπους υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου ή την αντικατάσταση του από άλλο ίσης σημασίας για την τοπική ανάπτυξη.
Είναι αυτονόητο ότι το Λουτράκι και η ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας έχουν ανάγκη από έργα μεγάλης εμβέλειας που θα απασχολήσουν εργαζόμενους και θα τονώσουν την τοπική οικονομία, την ώρα μάλιστα που είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση τους. Συνεπώς, δεν μπορούμε να ολιγωρούμε και να στερούμε από την τοπική κοινωνία τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα προκύψουν από ένα τέτοιο έργο.
Θεωρώ λοιπόν, ως βουλευτής του Νομού ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένες αποφάσεις πάνω στο ζήτημα αυτό ώστε τελικά να προχωρήσει η υλοποίηση του χωρίς άλλες καθυστερήσεις που βαίνουν εις βάρος των Κορίνθιων συνολικά.
Με αυτό το σκεπτικό απέστειλα επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς με αίτημα να κληθούν τα εμπλεκόμενα μέρη σε συζήτηση και να ληφθεί επιτέλους μια τελική απόφαση αναφορικά με την οριστικοποίηση του έργου που τελικά θα επιλεγεί ως το τελευταίο έργο αντισταθμιστικής ωφέλειας που είναι υποχρεωμένη κοινοπραξία του Καζίνο να κατασκευάσει

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝ. ΛΟΥΜΠΑ – ΑΠ. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κορινθιακό λαό του νέου διευρυμένου δήμου, που με τόση απίστευτη μαζικότητα, προσήλθε στην χθεσινή μας πολιτική συγκέντρωση, σε μια περίοδο που η πολιτική και τα πολιτικά πρόσωπα, απαξιώνονται καθημερινά από τους πολίτες.
Οι Κορίνθιοι συνδημότες μας, με την μεγάλη προσέλευση τους, έστειλαν ένα μήνυμα σε πολλές κατευθύνσεις, σε πολλούς αποδέκτες, ότι οι καιροί έχουν αλλάξει, οι παλιές εκλογικές μέθοδοι και μεθοδεύσεις, έχουν ξεπεραστεί οριστικά.
Οι απλοί πολίτες απορρίπτουν το χθες και ζητούν επίμονα να έρθει το αύριο, το νέο, το έντιμο, το αληθινό, η ελπίδα, ανεξάρτητα από κόμματα και χρώματα.
Εμείς, κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στο δήμο μας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.
Παρουσιάσαμε το πολιτικοϊδεολογικό μας στίγμα και τους δώδεκα βασικούς άξονες διοίκησης του νέου δήμου Κορινθίων, με βασικές αρχές, την αξιοκρατία, την διαφάνεια, την εντιμότητα, την ανιδιοτέλεια, τις αξίες , την αισθητική, τον σεβασμό προς τους πολίτες, την σύνθεση απόψεων, την συνάντηση προσωπικοτήτων που μοιράζονται κοινές αγωνίες και στόχους για τον τόπο τους, την αειφόρο ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τα έργα υποδομών και την αναπτυξιακή προοπτική, για τον νέο δήμο Κορινθίων.
Ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ για την κάλυψη της εκδήλωσης μας.
Ευχαριστούμε όλους τους Κορίνθιους, που χθες μας έδωσαν το χρίσμα.
Το πιο ωραίο χρίσμα.
Το χρίσμα του λαού.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΜΠΑΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Κόβουν με νόμο τις αυξήσεις...

Η κυβέρνηση Παπανδρέου παρακολουθεί με προβληματισμό τις αυξήσεις που δίνονται στον ιδιωτικό τομέα. Και είναι έτοιμη να επιβάλλει πάγωμα μισθών για το 2010, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η Ελλάδα στο μνημόνιο με την τρόικα.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ έκανε την Ελλάδα την ακριβότερη χώρα στη βενζίνη...

Το ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρόταν πέρυσι για τις τιμές της βενζίνης, όταν η πατρίδα μας ήταν η ένατη φθηνότερη χώρα της Ε.Ε. Τώρα -που έκανε την Ελλάδα την ακριβότερη χώρα στη βενζίνη- δικαιούνται, τουλάχιστον, οι καταναλωτές να έχουν μια πλήρη εικόνα για τους λόγους διαμόρφωσης των τιμών.

Κι όμως, εδώ και ένα μήνα, οι Έλληνες καταναλωτές δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληροφορούνται αναλυτικά πώς εξελίσσονται οι τιμές των καυσίμων, παρά το γεγονός ότι η τιμή της βενζίνης έχει φθάσει ή και ξεπεράσει το 1,5 ευρώ. Κι αυτό γιατί το αρμόδιο Υπουργείο, από τις 14 Ιουνίου, έπαψε να ανακοινώνει τα περισσότερα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στο Δελτίο, που είχε καθιερωθεί το Μάιο του 2009.

Ο εμπλουτισμός του αναλυτικού αυτού Δελτίου έγινε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από συνεννόηση όλων των φορέων της Αγοράς με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να καταγράφονται οι εξελίξεις στην Αγορά της βενζίνης και να γνωρίζει ο καταναλωτής ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν την τιμή της. Σε αυτό, περιλαμβάνονταν στοιχεία όπως οι τιμές των Ελληνικών διυλιστηρίων πριν και μετά την επιβολή φόρων, οι τιμές των καυσίμων όπως διαμορφώνονται από τις εταιρείες εμπορίας με μέσους όρους, αλλά και συγκριτικά στοιχεία με τις ευρωπαϊκές τιμές.

Απορούμε γι’ αυτήν την εξέλιξη. Αν πρόκειται για οριστική διακοπή της ανακοίνωσης των στοιχείων αυτών, ασφαλώς δεν εξυπηρετούνται, ούτε η διαφάνεια στην εμπορία των καυσίμων, ούτε τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Συνεχίζεται, όμως, η διαμάχη για το ποιος κερδοσκοπεί και ενθαρρύνει, ενδεχομένως, την αισχροκέρδεια.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ....

Για μια ακόμα φορά η παραλία των καλαμιών έρχεται στο προσκήνιο με αφορμή τη γαλάζια σημαία που ανεμίζει «δικαίως» στη παραλία, προσφέροντας την ευκαιρία σε όλους τους λουόμενους να απολαύσουν τα καθαρά νερά της.
Η Δημοτική Αρχή συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να ξεπεραστούν επιτυχώς τα όποια «προβλήματα» και η φετινή «ετοιμότητα» των καλαμιών, να δώσει απάντηση σε όσους επιχειρούν να την υποβαθμίσουν.
Η έλλειψη ναυαγοσώστη υπήρξε η βασική αιτία που η πολύ όμορφη αυτή παραλία δεν είχε αποκτήσει τη Γαλάζια σημαία. Παρόλα αυτά, τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες του Δήμου μας με τη παρουσία και τα μπάνια τους όλα αυτά τα χρόνια, την επιβράβευαν καθημερινά ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό αποδεικνύει ότι οι λουόμενοι επηρεάστηκαν ελάχιστα από την έλλειψη της «σημαίας» γιατί η ποιότητα των καθαρών νερών αλλά και των παρεχομένων υπηρεσιών από τους καταστηματάρχες, ήταν και παραμένει υψηλού επιπέδου. Ωστόσο, η βοήθεια του Δήμου είναι καταλυτική και αποβλέπει στο να βοηθήσει τους επιχειρηματίες οικονομικά ώστε να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τη ποιότητα των υπηρεσιών τους, προσλαμβάνοντας τον απαραίτητο ναυαγοσώστη και καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της παραλίας, που τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή. Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει τη συνεργασία των ντόπιων φορέων με στόχο την ανάδειξη και την περαιτέρω αναβάθμιση της ώστε, να επωφεληθεί τουριστικά και οικονομικά όλη η περιοχή μας.
Επιπλέον η Δημοτική Αρχή, δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, πραγματοποίησε μία σειρά από έργα, πού στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν όλους τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα, αυτών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Έτσι ο Δήμος, ξεκινώντας από πέρυσι με εντατικούς ρυθμούς, υλοποίησε ένα πρόγραμμα από πόρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο αποτελείται από δύο θέσεις στάθμευσης για τα ΑμεΑ και μια ειδική ράμπα που θα τους κατεβάζει με ασφάλεια στη παραλία. Με τη προσθήκη επιπλέον ενός πλαστικού τάπητα και ενός ειδικού «αμαξιδίου» που θα τους μεταφέρει με ασφάλεια στη θάλασσα, εξασφαλίζεται πλήρως η εξυπηρέτησή τους.
Επίσης πλησίον της παραλίας, η δωρεάν παραχώρηση χρήσης του ελεύθερου χώρου ως πάρκινγκ από ιδιώτη, αυξάνει την προσβασιμότητα των επισκεπτών και τονώνει την οικονομική δραστηριότητα των επιχειρηματιών.
Ολοκληρώνοντας η Δημοτική Αρχή την επιτυχή παρέμβαση της στα καλάμια και ενισχύοντας την ήδη αναβαθμισμένη εικόνα τους, ανέθεσε και ξεκινάει το έργο κατασκευής πλατείας στο τέλος της Γ. Παπανδρέου. Σε αυτήν θα τοποθετηθεί το μνημείο αναπαράστασης της συνάντησης του μεγάλου Αλεξάνδρου με τον Φιλόσοφο Διογένη, στη Κόρινθο. Ο διαγωνισμός ανέδειξε τον καλλιτέχνη του έργου, του οποίου η δημιουργία ανατέθηκε ήδη σε εργολάβο όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες ολοκλήρωσης του. Με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον και στους πολίτες, ο Δήμος ευελπιστεί στη ταχεία εκτέλεση του για να μειωθούν οι τυχόν οχλήσεις από την κατασκευή του σπουδαίου αυτού έργου, που θα συμβάλει στη αναβαθμισμένη εικόνα της παραλίας.
Εν κατακλείδι, τα πλεονεκτήματα των Καλαμιών είναι εμφανή και προσφέρουν μια διέξοδο σε όλους τους δημότες αλλά και στους επισκέπτες, αφού η βενζίνη έχει καταστήσει τους μακρινούς προορισμούς απαγορευτικούς.
Φέτος η παραλία αυτή είναι έτοιμη να υποδεχτεί όλους τους επισκέπτες της, απολαμβάνοντας την όμορφη θάλασσα όπου σε συνδυασμό με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη ποιότητα εξυπηρέτησης, καθιστούν τα καλάμια μια φιλόξενη και σύγχρονη καλοκαιρινή απόδραση για όλους.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010 και ώρα 8.30 το απόγευμα...

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010 και ώρα 8.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου (οδός Κολοκοτρώνη 56) να παραστείτε στην ανακοίνωση της καθόδου μας με κοινό αυτοδιοικητικό σχήμα – συνδυασμό, για την διεκδίκηση του δήμου Κορινθίων, όπως και των θέσεων και αρχών μας για το νέο δήμο Κορινθίων.
Η παρουσία σας θα είναι μεγάλη τιμή για μας.



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΜΠΑΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ 13/७...

ΕΦΕΡΑΝ 5 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ 3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ!
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΓΚΙΩΝΗ - ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ ΓΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ...loutraki-tv.blogspot.com

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Προς: Αξιότιμο Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν.Δ. Βουλευτή κ. Βασίλειο Μιχαλολιάκο...

Αξιότιμε
κ. Γραμματέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ.,

Όπως γνωρίζετε κατά την διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης της ΝΟΔΕ Κορινθίας και των αυτοδιοικητικών στελεχών του Νομού, που έλαβε χώρα στην Κόρινθο την 09-07-2010, στην οποία προήδρευσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας Αυτοδιοίκησης, κ. Παναγιώτης Αδρακτάς, προκειμένου να αναδειχθεί το πρόσωπο το οποίο η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα στηρίξει πολιτικά για να διεκδικήσει με επιτυχία το νέο διευρυμένο Δήμο Κορινθίων, επροτάθη από εμάς να διεξαχθεί δημοσκόπηση από την Κεντρική διοίκηση του κόμματος με όλους τους εν δυνάμει υποψηφίους Δημάρχους.
Με δεδομένο ότι ο κ. Γιώτης έτερος υποψήφιος Δήμαρχος αποχώρησε από την συνεδρίαση με το επιχείρημα ότι είναι ανεξάρτητος και δεν έχει ανάγκη από κομματική στήριξη, αρνήθηκε να συμπεριληφθεί στη δημοσκόπηση που θα έκανε το κόμμα μας και ακόμα περισσότερο αρνήθηκε να δεσμευτεί για το αποτέλεσμα της, αποφασίστηκε η δημοσκόπηση αυτή να περιλαμβάνει μόνον εμάς τους δύο υποψηφίους δηλαδή τους κ. Λούμπα και κ. Παπαφωτίου.
Την επόμενη μέρα ο κ. Γιώτης προέβη σε απαξιωτικές δηλώσεις στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ, για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη σύσκεψη αυτή ,με εκφράσεις του τύπου '' ο Αδρακτάς ήρθε αδιάβαστος'' και ''υπάρχουν άλλα κέντρα στη ΝΔ που αποφασίζουν κλπ'' και δήλωσε πως έχει ήδη πάρει τη στήριξη του κόμματος.
Όπως αντιλαμβάνεσθε γεννιούνται τεράστια ερωτηματικά από τις δηλώσεις του κ. Γιώτη στα ΜΜΕ του νομού και της περιφέρειας, ερωτηματικά που τείνουν να πλήξουν το κύρος όλων μας και κυρίως του κόμματος μας, γιατί το εμφανίζουν να εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια και πρακτικές που ο Πρόεδρος μας έχει καταδικάσει επανειλημμένα.
κ. Γραμματέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ.,
Έχουμε βεβαίως εμπιστοσύνη στο Αρχηγό και στις δηλώσεις των στελεχών του που μας μιλούν εξ ονόματος του και ασφαλώς απεριόριστο σεβασμό στον κ. Παν. Αδρακτά, αλλά η βεβαιότητα και η πεποίθηση με την οποία προαναγγέλλει ο εν λόγω υποψήφιος την στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του και στην υποψηφιότητά του, δίνει τροφές στους κακόβουλους και εντεταλμένους εχθρούς της παράταξης να υποθέσουν , πως ήδη παρασκηνιακά, έχει ληφθεί απόφαση για την τελική στάση της ΝΔ σχετικά με το θέμα αυτό, υποτιμώντας τη βάση του κόμματος και κάθε διαδικασία αξιολόγησης.
Μάλιστα ο μοναδικός βουλευτής του νομού της Ν.Δ. ο κ. Κ. Κόλλιας, χωρίς καμία εντολή ή εξουσιοδότηση από κανέναν, με δηλώσεις του προωθεί, παρασκηνιακά αλλά με απροκάλυπτο και προκλητικό για τους Νεοδημοκράτες και την κοινωνία της Κορίνθου τρόπο, την υποψηφιότητα του κ. Γιώτη και την πολιτική του στήριξη από τη ΝΔ αν και ο τελευταίος κατά δήλωση του είναι πλέον ‘ανεξάρτητος’ υποψήφιος.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Κορινθίας κ. Κ. Κόλλιας, θα έπρεπε να κρατήσει ίσες αποστάσεις από όλους τους υποψηφίους και να λειτουργήσει ως εγγυητής της ενότητος, της συναίνεσης και της ομοψυχίας, με μοναδικό σκοπό και στόχο μετά τη «στήριξη», να έχουν δημιουργηθεί οι καλύτεροι όροι στις σχέσεις των συνυποψηφίων για μια καλύτερη από κοινού συνεργασία, στην τελική έκβαση των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αντιθέτως ο κ. Κόλλιας, μετά την αποπομπή – αποχώρηση του κ. Γιώτη από την ως άνω συνέλευση, εξακολουθεί να τον στηρίζει, μη σεβόμενος και μη αποδεχόμενος δημόσια, την διαδικασία αξιολόγησης που προτάθηκε και έγινε αποδεκτή από την συνέλευση.
κ. Γραμματέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ.,
Η Ν.Δ. σύμφωνα με τις αρχές του Προέδρου μας, είναι το κόμμα των «άξιων και των αξιών».
Θα συμφωνείτε λοιπόν, ότι η παράταξη και το κόμμα δεν μπορούν να υποκύψουν σε εκβιασμούς και προσωπικές στρατηγικές.
Θα ήταν άλλωστε υποκριτικό, αναξιοπρεπές και γνήσιο κατάλοιπο του «πολιτικού χθες», να επικρατήσουν αυτοί που με τις δηλώσεις τους και την έως τώρα στάση τους, διασπούν για μια ακόμη φορά την ενότητα της παράταξης, αποκλείουν την συστράτευση όλων μας, η οποία είναι απαραίτητη για τη μεγάλη μάχη των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του Νοεμβρίου, ενδιαφερόμενοι μόνο για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση, αγνοώντας έτσι τη βούληση των απλών μελών του κόμματος, μη σεβόμενοι τις διαδικασίες που συμφωνήθηκαν και τα αποτελέσματα τους.
Θα θέλαμε λοιπόν με την παρούσα επιστολή μας, να σας παρακαλέσουμε να προχωρήσετε άμεσα στην δημοσκόπηση για να διαπιστώσετε με αντικειμενικά στοιχεία πλέον, όχι μόνο τη δυναμική που έχουμε αναπτύξει πια στα Αυτοδιοικητικά πράγματα του νέου δήμου Κορινθίων, αλλά και να βεβαιωθείτε ότι με τη στήριξη του τίμιου αγώνα που κάνουμε, πολύ σύντομα ο Δήμος μας θα γίνει και πάλι Γαλάζιος.

Με εκτίμηση,

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Διευρυμένου Δήμου Κορινθίων


Λούμπας Παναγιώτης Παπαφωτίου Απόστολος

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΙΩΒ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ....

Άρθρο του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Διοίκηση του ΚΤΕΛ Κορινθίας : Δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα των ΑμΕΑ να μη πληρώνουν εισητήριο στις μεταφορές τους με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Δεν δέχεται δηλ.πλέον τις κάρτες ελευθέρας των ΑμΕΑ, λόγω κρατικής αφερεγγυότητας στα υπεσχημένα ! Λόγω άρνησης της Πολιτείας να καταβάλει τα χρήματα, για την έκδοση των συγκεκριμένων καρτών έτους 2009. Στον αέρα επομένως και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης και για το τρέχον έτος 2010. Αβέβαιος και ο κρατικός προυπολογισμός, ύψους 22.000.000 εκατ.euro΄, αφορών στην κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των ΑμΕΑ με το ΚΤΕΛ. Και το περίφημο κράτος πρόνοιας ; Ποιος άραγε θα προστατέψει την συγκεκριμένη αυτή κατηγορία συμπολιτών μας ; Ποιος άλλος άραγε, εκτός από ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, ενδιαφέρεται έμπρακτα για την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες ;

Η πολυπρόσωπη Πολιτεία σήμερα αισθάνεται τις ψευτιές της. Βυθίζεται στις ενοχές τους. Αγγίζει άλλες, μίζερες, σκιώδεις, σκονισμένες περιοχές της ψυχής μας. Ολο και μοιάζει με σπουργίτες που φωνασκούν. Που φλυαρούν. Ζει, κινείται και εργάζεται στον αστερισμό του περιβόητου Μνημονίου. Το κτίζει, το ανδρώνει, το επιβάλει, το βιώνουμε όλοι μας. Το αντιμετωπίσει ως εργαλείο πανίσχυρο κατεδάφισης του κοινωνικού μας κράτους. Το επιβάλλει στην πράξη ως ένα νέο, νεοφιλελεύθερο οικονομικοκοινωνικό μοντέλο διοίκησης της χώρας μας. Και ο κοσμάκης ; Τα χαμόσπιτα ; Οι μεροκαματιάρηδες ; Οι πολυμελείς οικογένειες, που ζουν στο νοίκι ; Θρυμματίζονται κάθε στιγμή σαν πιάτο. Και μετά με σφιγμένα σαν πέτρα τα χείλη και με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, ψαχουλεύουν να συναρμολογήσουν τα κομμάτια ξανά ! Ξυπνούν με αναμνήσεις. Παραδίδονται στις θύμησες. Αγγαλιάζονται με τη νοσταλγία. Παραδίδονται αμαχητί στη μελαγχολία. Πλήθος αντίθετες δυνάμεις διαφιλονικούν μέσα τους. Θέλουν τολμηρό καβαλάρη, που θα οδηγήσει να πηδήξουν τα σημερινά εμπόδια και να δείξουν τη δημιουργική αξία τους στην ένωση, στη σύνθεση, στην ποιότητα. Η αυγή οπισθοχωρεί. Το φως δυναμώνει όλο και περισσότερο.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΔΟΥ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ...

Άρθρο του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου





Σαφής η προσπάθεια της Πολιτείας να συμμαζέψει τα οικονομικά της χώρας. Απ τη μια πλευρά τα καταφέρνει. Μειώνει τα ελλείμματα. Και ψηφίζει σχεδόν εύκολα δύσκολες μεταρρυθμίσεις (ασφαλιστικό, εργασιακά κ.ά). Απ την άλλη πλευρά ΟΜΩΣ, τα μέτρα που έχει πάρει, έχουν δυσμενέστατες επιπτώσεις στην καθημερινότητα του ανώνυμου πολίτη. Στην πραγματική οικονομία.

Η Πολιτεία οφείλει να προβληματιστεί σοβαρότατα για την κατάσταση των επιχειρήσεων. Για την κρίση στην μελαγχολική σαν μνήμα αγορά. Για την κάθετη αύξηση της ανεργίας. Για την εκρηκτική μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων. Για το ότι όλο και συρρικνώνεται ο τζίρος, τα εισοδήματα. Στην αγορά δημιουργούνται συνθήκες ασφυξίας. Τα λουκέτα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Πάνω από 60.000 χιλ.επιχειρήσεις ήσαν κερδοφόρες. Απασχολούσαν χιλιάδες εργαζόμενους. Αυτές, αδυνατούν σήμερα να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Θα κλείσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Η περικοπή των δημοσίων δαπανών-επενδύσεων δεν τους δημιουργεί εργασία. Η αδυναμία αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων-όπως του ΕΣΠΑ-τις έχουν οδηγήσει σε πλήρη απραξία ! Η μη επιστροφή του ΦΠΑ καθιστά τραγική την ρευστότητα χρήματος. Άλλοι 110.000 χιλ.εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους. Σημαντική η μείωση των πωλήσεων. Μειώνονται απ τα ράφια ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης ! Ο μικρόκοσμος του καθενός μας θρυμματίζεται σαν πιάτο. Και ΄μεις μετά, ψαχουλεύουμε τα συντρίμια, μήπως και τα συναρμολογήσουμε.

Συμπέρασμα. Το χρήμα μαζεύτηκε σε ελάχιστους. Συσσωρεύτηκε στις τσέπες λίγων. Δεν πέφτει, δεν κυλάει στην αγορά. Γιαυτό και δεν κινείται τίποτα. Εκεί οφείλεται η κρίση. Δεν φταίνε τα έξοδα του κοινωνικού κράτους. Η αναδιανομή συνεπώς του εισοδήματος και οι επενδύσεις, συνιστούν τον απόλυτο ρεαλισμό. Τον μόνο δρόμο, που βγάζει κατευθεία στο ξέφωτο. Για να είμαστε ειλικρινείς.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ...

Σήμερα είναι ημέρα ιδιαίτερα σημαντικών εξελίξεων για το Νομό Κορινθίας. Μετά από χρόνια προσπαθειών και πλήθος μελετών, υπεγράφη τελικά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το εργολαβικό συμφωνητικό για την κατασκευή του φράγματος του Ασωπού με την ανάδοχο εταιρία «ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ».
Και είναι φυσικό μετά από τόσες παλινωδίες και καθυστερήσεις, σήμερα να είναι όλοι οι Κορίνθιοι -και ιδίως οι αγρότες μας- αισιόδοξοι ότι ο Νομός μας σύντομα θα αποκτήσει νέα φυσιογνωμία και νέα προοπτική.
Νέα προοπτική για την γεωργία καθώς με την κατασκευή του φράγματος υπολογίζεται ότι θα αξιοποιηθούν 41.000.000 κυβικά νερά για την άρδευση της πεδινής Κορινθίας, επιλύοντας οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα των αγροτών μας και μειώνοντας σημαντικά το κόστος παραγωγής.

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ...

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον νέο διευρυμένο δήμο Κορινθίων κ.κ. Παναγιώτης Λούμπας και Απόστολος Παπαφωτίου, έδωσαν τα χέρια και έστειλαν έτσι ένα σοβαρό μήνυμα ενότητος και ελπίδας σε όλες και όλους τους Κορίνθιους, για τις προσεχείς διοικητικές εκλογές.
Ένωσαν τις δυνάμεις τους και θα συμπορευτούν για την διεκδίκηση του δήμου Κορινθίων βάσει κοινών οραμάτων και προγραμμάτων.
Αυτός ο οποίος θα επιλεγεί βάσει των κριτηρίων και της διαδικασίας που συμφωνήθηκε, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, ο άλλος θα ακολουθήσει, θα στηρίξει, θα συστρατευτεί και θα είναι δίπλα στον υποψήφιο δήμαρχο.
Οι δύο υποψήφιοι έχουν ήδη αρχίσει να κινούνται και να εργάζονται από κοινού προς την κατεύθυνση αυτή και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, θα συγκεντρώσουν τα στελέχη των συνδυασμών τους σε κοινή εκδήλωση, έτσι ώστε να συγκροτηθεί ένας δυνατός, ποιοτικός, αυτοδιοικητικός συνδυασμός με σύνθεση προσώπων από όλες τις πολιτικές, κοινωνικές, ιδεολογικές τάσεις, ο οποίος θα διεκδικήσει τον δήμο Κορινθίων με όρους ελπίδας και αρχές, όπως αειφόρος ανάπτυξη, αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνική αλληλεγγύη.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΜΠΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Γιατί διεκδικώ το δήμο Κορινθίων...

Πολλή συζήτηση γίνεται τελευταία σχετικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και τη στήριξη ή μη των κοινοβουλευτικών κομμάτων προς πρόσωπα και συνδυασμούς. Συζήτηση η οποία πολλές φορές είναι εξαντλητική και ξεπερνά τα όρια της λογικής σε ότι αφορά την ουσία και τη σημασία της.
Είναι αλήθεια ότι το κεντρικό πολιτικό σύστημα του τόπου δεν διάγει και την καλύτερη περίοδό του, τόσο σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητά του, όσο και την αποδοχή του από μεγάλη μερίδα των πολιτών. Η δημοκρατία μας διέρχεται μια φάση τριγμών και όλοι μας αναζητάμε τρόπους ώστε να ανακτήσει την αξιοπιστία, τη δυναμική και κυρίως τη σημασία της στη συνείδηση της κοινωνίας. Τα κόμματα δεν είναι απλώς οι πυλώνες της δημοκρατίας, είναι οι φορείς εκείνοι που μπορούν να εκφράσουν και να υλοποιήσουν τις προσδοκίες και τις ελπίδες των πολιτών. Όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική, σε οποιοδήποτε επίπεδο, οφείλουμε να γίνουμε αγωγοί και κατ’ ουσία ενισχυτές μιας τέτοιας προσπάθειας.
Η αυτοδιοίκηση είναι διαφορετικός στίβος. Δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ακραιφνείς κομματικές τοποθετήσεις. Έχει άφθονο όμως χώρο για δημιουργικές απόψεις, για τη διατύπωση οραμάτων που μπορούν να οδηγήσουν την περιφέρεια σε αναπτυξιακούς δρόμους, έχει γόνιμο έδαφος για σύνθεση, για συνάντηση προσωπικοτήτων που μοιράζονται κοινές αγωνίες για τον τόπο τους. Η αυτοδιοίκηση έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορεί κανείς να προσφέρει σε δύο επίπεδα. Σε αυτό της καθημερινότητας των δημοτών και σε εκείνο της ριζικής αλλαγής ενός τόπου. Αλλαγής νοοτροπιών, αλλαγής αναπτυξιακής κατεύθυνσης, αλλαγής αντιλήψεων που καθηλώνουν τις ελληνικές πόλεις εδώ και πολλά χρόνια.
Από την άλλη πλευρά, εδώ και πολλά χρόνια συζητάμε για την Ευρώπη των Περιφερειών, κάτι που δεν έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε. Συζητάμε για αειφόρο ανάπτυξη, μιλάμε για αναπτυξιακή προοπτική χωρίς την εξάντληση των φυσικών πόρων που έχουμε στη διάθεσή μας. Μιλάμε για την εκμετάλλευση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, για τις θάλασσες και την κληρονομιά των μνημείων που μας άφησαν οι πρόγονοί μας. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε επιτέλους μια αγροτική πολιτική που θα ενισχύει πραγματικά την παραγωγή και τα προϊόντα των αγροτών μας και δεν θα αρκείται στο να τους αποζημιώνει ή να τους επιδοτεί. Συζητάμε για διαχείριση υδάτινων πόρων και έχουμε μείνει πολύ μακριά από τις θαλάσσιες διαδρομές του παγκόσμιου εμπορίου και τουρισμού που μπορούν να δώσουν ώθηση στις τοπικές οικονομίες.
Όλα αυτά τα θέματα αποτελούν πλέον και θέματα των νέων μεγάλων δήμων που δημιουργούνται. Η αυτοδιοικητική πολιτική έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Δεν μπορούμε πια να συζητάμε απλώς και μόνο για πλάκες πεζοδρομίων και φωτισμούς πλατειών.
Με αυτά τα δεδομένα γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ψάχνουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική ελπίδας για τον τόπο μας. Στρατηγική που θα διατρέχει όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Από τον πολίτη, μέχρι την κεντρική πολιτική σκηνή. Που θα επηρεάζει θετικά το σύνολο ενός μεγάλου δήμου με πολυσχιδείς δραστηριότητες.
Και εδώ πια δε χωράνε μικρότητες. Δεν έχουν θέση οι εμμονές και οι απόλυτες απόψεις. Δεν έχουν νόημα οι κλειστοί κύκλοι συνεργατών που μπορούν απλώς να επηρεάσουν μικρές τοπικές εξελίξεις. Η υπόθεση των μεγάλων δήμων απαιτεί πολιτικό άνοιγμα ευθύνης στην ίδια την κοινωνία. Απαιτεί συμπόρευση με δυνάμεις που έχουν στο ιδεολογικό τους σκαρίφημα τέτοιου είδους στρατηγικές και πλεύσεις. Οι κοινωνίες, οι πολίτες αναζητούν διέξοδο και όλοι εμείς που θέλουμε να διοικήσουμε τους νέους δήμους οφείλουμε να ξεφύγουμε από τις λογικές των παρεών ή των πεφωτισμένων κλειστών ομάδων.
Πιστεύω ότι μπορώ να συνδράμω στη δημιουργία ενός ελπιδοφόρου πλάνου που θα ξεκινά από τη μικρογραφία του Δήμου Κορινθίων. Δεν μπορούν τα μεγάλα οράματα να βρουν το δόμο προς την πραγματοποίησή τους χωρίς την ένταξή τους μέσα σε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης που θα βασίζεται σε μια γενικότερη ιδεολογική πλατφόρμα.
Ευελπιστώ να μπορέσω να αναπτύξω ένα αμφίδρομο άνοιγμα με όλες τις κοινωνικές ομάδες που δυσπιστούν απέναντι στην πολιτική.
Δίνω με αισιοδοξία τον αγώνα μου, προσηλωμένος σε αρχές και ιδανικά, χωρίς παρωπίδες και αποκλεισμούς. Δεν χρωματίζω τους πολίτες, μπορώ όμως να διαλέγω την παλέτα από την οποία θα αντλήσω χρώματα για να δημιουργήσω όρους ελπίδας και ανάπτυξης στο νέο Δήμο Κορινθίων, στο Δήμο μας.
Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες.
Θα γίνουν μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής ανέχειας, ανεργίας, κοινωνικών αναταραχών, δυσπιστίας και απαξίωσης των ανθρώπων προς την πολιτική και τα πολιτικά πρόσωπα.
Εμείς, πρέπει να πούμε και να πείσουμε στον κόσμο, ότι είμαστε διαφορετικοί, ότι είμαστε άξιοι, έντιμοι, απλοί και ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε τους όρους ελπίδας για ανάπτυξη και κοινωνική αλληλεγγύη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΜΠΑΣ

Δικηγόρος

Υποψήφιος δήμαρχος Κορινθίων

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

«Ομολογία αποτυχίας οι εσωτερικές συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ ...

Με αφορμή τα πρόσφατα αλλεπάλληλα κρούσματα αναταράξεων στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε το ακόλουθο σχόλιο:
«Οι αυτοσχεδιασμοί της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είναι έκδηλοι σε όλες τις πολιτικές αποφάσεις και τα αποτελέσματα της έλλειψης στρατηγικής γίνονται ήδη αισθητά. Ο συνδυασμός ύφεσης, ανεργίας και πληθωρισμού είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί να τινάξει τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό στον αέρα. Στο εσωτερικό επικρατεί οργή και απογοήτευση, ενώ στο εξωτερικό η χώρα μας βρίσκεται διαρκώς στα πρωτοσέλιδα.
Τα μέχρι στιγμής μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση είναι κατά κοινή ομολογία κοινωνικά άδικα και αντιαναπτυξιακά. Καμία προσπάθεια για σωστή διαχείριση του δημόσιου πλούτου, κανένα συγκεκριμένο μέτρο για την εξάλειψη της διαφθοράς και τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης, καμία νομοθετική πρωτοβουλία για σταθερό θεσμικό πλαίσιο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ...

του Αθ. Γεωργίου
Δημοτικού Συμβούλου, Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου


Ο Δήμος μας πρέπει να προσαρμοσθεί στις νέες συνθήκες που δημιουργεί ο Καλλικράτης, αν θέλουμε ο τόπος μας να μην οπισθοδρομήσει χρόνια. Διότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην Αυτοδιοίκηση, εκεί βλέπουμε να μας οδηγούν. Για το λόγο αυτό, το ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) είναι το άκρως απαραίτητο εργαλείο για κάθε δημοτική αρχή. Πρέπει να σημειώσω ότι, για μας, μετά τη συνένωση με τους Αγίους Θεοδώρους, είναι σημαντικό να είναι πολεοδομημένο το κομμάτι του σημερινού Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας.
Το ζητούμενο είναι να μπει πολεοδομική τάξη και οργάνωση και οι συνδημότες να γνωρίζουν πώς μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους. Ο καθορισμός των χρήσεων γης που κάνει το ΓΠΣ και ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο, ξεκαθαρίζει αυτά τα πράγματα. Είναι οδηγός για τους οικισμούς, τους οποίους επιτέλους εντάσσει μέσα στον πολεοδομικό ιστό του δήμου. Παράλληλα, δρομολογεί επεκτάσεις στο Σχέδιο Πόλης και διορθώνει την αδικία που υπάρχει στο συντελεστή δόμησης στο κεντρικό Λουτράκι – κάτι που οφείλουμε από το 1983. Επίσης, και στην Περαχώρα δημιουργεί κομμάτια για Πολεοδόμηση, ζώνες προστασίας και επαγγελματικών δραστηριοτήτων, καθώς και μια ζώνη 30 μέτρων πέριξ του νεκροταφείου και το άλλο κομμάτι ως την άσφαλτο για κατοικίες. Είναι αλήθεια ότι άργησε αισθητά, αλλά το χρειαζόμαστε, ανεξάρτητα από παρατάξεις.
Όπως είπα στο δημοτικό συμβούλιο και στους διευθυντές Μαυρογόνατο και Μακρίδη, αξίζουν συγχαρητήρια που μπόρεσαν να το ετοιμάσουν, έστω και αργά, και να το φέρουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχω και παλαιότερα τονίσει πως, στα μεγάλα θέματα, δεν πρέπει να είμαστε αντιπολιτευτικοί ή συμπολιτευτικοί. Αρκεί να είμαστε αποτελεσματικοί και να συμφωνούμε για την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να πάει ο Δήμος. Γι’ αυτό, πρέπει να χρεώσω το Γ.Π.Σ., καθώς και τις ομόφωνες αποφάσεις που πήραν σε παρεμβάσεις και προτάσεις που έκανα εγώ προσωπικά, καθώς και άλλοι συνάδελφοι, στα θετικά της παρούσας δημοτικής αρχής. Χάρη στο Γ.Π.Σ., προστατεύεται και αναδεικνύεται η Βουλιαγμένη και ο αρχαιολογικός χώρος, χωρίς να ξεχνάμε τον απεγκλωβισμό της περιουσίας των Περαχωριτών συνδημοτών μας, όπως αυτή των μαγαζιών. Γι’ αυτό πρότεινα, και το δημοτικό συμβούλιο έκανε αποδεκτά, τα παρακάτω:
1) Η αρχαιολογική ζώνη προστασίας, από 300μ. να μικρύνει στα 80μ.
2) Η αρχαιολογική ζώνη, στον άξονα του δρόμου, από 50μ. να γίνει 20μ.
3) Να υπάρχει πρόβλεψη για θύλακα πολεοδόμησης στην περιοχή της Βουλιαγμένης
4) Μικρό κομμάτι νότια του νεκροταφείου να μπει ως επέκταση σχεδίου πόλης
5) Πρόβλεψη για πολεοδόμηση στα Στραβά, Σκαλωσιά, Φλάμπουρο (από Τ.Υ.), Στέρνα, Βουλιαγμένη
6) Ζώνη για επαγγελματική δραστηριότητα, μπαίνοντας δεξιά στην Περαχώρα
7) Άρση του Κ.Χ. (λαϊκή αγορά) ανατολικά του γηπέδου
8) Προστασία στα δάση μας, στην αγροτική ζώνη κ.λπ.
9) Πρόβλεψη για ολοκληρωμένη μελέτη για τη Λίμνη, με παρεμβάσεις στα μαγαζιά, το δρόμο κ.λπ.
10) Να προστεθούν στις χρήσεις γης για τη Βουλιαγμένη και τουριστικές – ξενοδοχειακές μονάδες

Τέλος, αισθάνομαι ότι όλοι μαζί, Δήμαρχος, υπηρεσίες, αντιπολίτευση, συμπολίτευση, διευθυντές, καταφέραμε για τα επόμενα 30 – 40 χρόνια να ξεκινήσει κάτι, για το οποίο ήμασταν υποχρεωμένοι. Επίσης, πρέπει να καταλάβουν τελικά γιατί βουλιάζει αυτός ο τόπος, όλες αυτές οι υπηρεσίες που έχουν εξουσία, όπως αρχαιολογία, λιμεναρχείο, δασαρχείο κ.λπ. Σεβόμενοι το ρόλο τους, πρέπει να λύνουν προβλήματα και όχι να δημιουργούν. Ας ελπίσουμε ότι θα τοποθετηθούν θετικά για το Γ.Π.Σ., έτσι ώστε αυτό να γίνει πράξη, για να προστατεύσουμε τον τόπο από την αυθαίρετη δόμηση, να προστατεύσουμε το πράσινο και να τακτοποιηθούν οι αδικίες.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΑ...

Είναι μεγάλη τιμή για την Κορινθία μας, η ανάληψη καθηκόντων ως αντιπροέδρου της Ν.Δ. από τον συμπατριώτη μας Σταύρο Δήμα.
Ο Κορίνθιος πολιτικός, ύστερα από μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη επιτυχημένη θητεία, ως επίτροπος περιβάλλοντος της Ε.Ε., ανέλαβε την αντιπροεδρία της Ν.Δ.
Η Κορινθία έχει μόνο να ωφεληθεί από αυτό.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ...

Ο βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τις τέσσερις υποψηφιότητες δημάρχων για τον δήμο Κορινθίων, έπρεπε να παραμείνει ουδέτερος, να μην πάρει θέση υπέρ κάποιου από εμάς, έτσι ώστε και να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, να μην υπάρξει πόλωση και έως ότου δοθεί «η στήριξη», να υπάρχει ένα κλίμα ενότητας ομοψυχίας και ομόνοιας.
Αυτά ακριβώς του είχα διαμηνύσει σε προσωπική μας συνάντηση πριν λίγες ημέρες και είχε απόλυτα συμφωνήσει και πιστεύω ότι το είχαμε πετύχει όλοι μαζί, σε ένα καλό επίπεδο.
Η πρωτοβουλία του κ. Κόλλια, θα ήταν άριστη και θα εκινείτο μέσα στο πνεύμα αυτό, εάν εκ του αποτελέσματος της συνάντησης δεν προέκυπτε, ότι ο καθ’ όλα συμπαθής βουλευτής Κορινθίας, εκ προοιμίου γνώριζε ότι ο κ. Γιώτης θα αρνείτο να μπει σε οποιαδήποτε κομματική διαδικασία και δεν θα σεβόταν το αποτέλεσμα αυτής και αν δεν έπαιρνε θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου.
Με αυτά τα δεδομένα, ύστερα την επίσημη ανακοίνωση της Ν.Δ. ότι θα δώσει στηρίξεις σε όλους τους δήμους άνω των 20.000 κατοίκων και την εξαγγελία κομματικών διαδικασιών, δεν είχε κανένα νόημα να γίνει η συνάντηση αυτή, με παρευρισκόμενο τον συνάδελφο κ. Γιώτη, αφού ο ίδιος καθημερινά δηλώνει ότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος και του οποίου την άποψη σέβομαι απόλυτα.
Ο κ. Κόλλιας ως βουλευτής της Ν.Δ. γνωρίζει πολύ καλά ότι στις κομματικές διαδικασίες, λαμβάνουν μέρος μόνο όσοι δηλώνουν γραπτώς την βούληση τους να λάβουν μέρος σε αυτές.
Όσον αναφορά την άποψη του κ. Κόλλια, ότι όποιος μέχρι να δοθούν οι στηρίξεις παρουσιάσει «δυναμική», αυτός πιθανόν να πάρει και την στήριξη, πιστεύω ότι διαρρηγνύει το πνεύμα, της ομοψυχίας της ενότητας και των χαμηλών τόνων, ρίχνει λάδι στην φωτιά, μας αναγκάζει να κατεβάσουμε ο καθένας από μας «στρατούς στελεχών», οι οποίοι θα ματώσουν μεταξύ τους, έως ότου για να αποδείξουν ποιος είναι ο πιο δυνατός.
Όταν δε δοθεί η «πολυπόθητη στήριξη», ύστερα από την πόλωση που θα έχει γίνει, κανένας δεν θα ακολουθήσει κανέναν, όλοι θα πάνε απέναντι.
Κατόπιν αυτών, ο κ. Κόλλιας ως βουλευτής της Ν.Δ. μαζί με την ΝΟΔΕ Κορινθίας, πρέπει να ενεργοποιήσει την κομματική διαδικασία στήριξης του υποψηφίου δημάρχου, μόνο μεταξύ όσων έχουν δηλώσει, ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή.
Όσον δε αφορά αυτούς που δηλώνουν ανεξάρτητη κάθοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, είναι προσωπική τους επιλογή την οποία απόλυτα σέβομαι, δεν μπορούν όμως συγχρόνως να κλείνουν το μάτι στα κόμματα και στα χρίσματα και να τα διεκδικούν αυτά με υπόγειες διαδρομές. Στην πολιτική χρειάζονται τίμιες και ξεκάθαρες θέσεις και όχι να βάζουμε τα πόδια μας σε δύο βάρκες!!!


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΜΠΑΣ

Υποψήφιος δήμαρχος Κορινθίων

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ...

Παρατηρήσαμε στον δήμο Κορινθίων, εδώ και κάποιες ημέρες, να έχουν τοποθετηθεί σιδερένιοι πίνακες πληροφόρησης του κοινού, για κοινωνικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις (κηδείες, μνημόσυνα κ.λ.π.).
Η ιδέα είναι καλή, αλλά το αποτέλεσμα αρνητικό.
Για μια επιπλέον φορά, η δημοτική αρχή έδειξε ότι στερείται παντελώς οποιασδήποτε αισθητικής, καθόσον οι σιδερένιοι αυτοί πίνακες είναι ακαλαίσθητοι και αντί να ομορφαίνουν την πόλη, την επιβαρύνουν με ασχήμια.
Σε λίγο χρονικό διάστημα, μετά τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου, αυτοί οι πίνακες θα σκουριάσουν και το θέαμα θα είναι αποκρουστικό.
Εκτός των άλλων, παρά την τοποθέτηση των πινάκων αυτών, παρατηρούμε ότι οι εργολάβοι κηδειών συνεχίζουν να κολλούν τις αναγγελίες στις κολώνες.
Προέβη η δημοτική αρχή στις ανάλογες ενέργειες έτσι ώστε να ενημερωθούν οι εργολάβοι κηδειών, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις κολώνες εκεί που ήδη έχουν τοποθετηθεί οι πίνακες αυτοί;
Μήπως θα έπρεπε να εκδοθεί μια κανονιστική απόφαση, η οποία να ρυθμίζει όλα αυτά τα θέματα;
Αυτοί οι σιδερένιοι πίνακες, είναι η αισθητική άποψη της δημοτικής αρχής, για τον δήμο Κορινθίων;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΜΠΑΣ

Υποψήφιος δήμαρχος δήμου Κορινθίων

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΘΑ ΚΑΟΥΜΕ..ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ...

Σχολιασμός της μελέτης - προτάσεων του Πανεπιστημίου της Πεσκάρα...

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ μετά από προσεκτική μελέτη του σχετικού φακέλου, θέλει να εκφράσει τους προβληματισμούς της για τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς που μας παρουσιάστηκαν από την Ομάδα των Καθηγητών της Πεσκάρα, οι οποίοι αναλυτικά κατατέθηκαν προς τον Δήμο και την ομάδα μελέτης του Πανεπιστημίου της Πεσκάρα.
Ο φάκελος Progetto Corinto, περιλαμβάνει 10 ενότητες, υπογεγραμμένες από αντίστοιχα μέλη της ομάδας της Πεσκάρα, τα οποία μας έκαναν και την παρουσίαση. Σε αυτές επισημαίνουμε:
 Την «επεξεργασία σχεδίων με φουτουριστικά οράματα χωρίς όρια και περιορισμούς από την καθημερινή διαχείριση» σύμφωνα με το «όραμα στρατηγικής της τοπικής αρχής» όπως αναφέρεται στην εισαγωγή και την έλλειψη σχεδιασμού που να καταλήγει σε ένα προγραμματισμό μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων επεμβάσεων, σε ρεαλιστική βάση, όπως προκύπτει και από την σύμβαση (Τρίτη ετήσια περίοδος).

 Στις κυρίες κατευθύνσεις επεμβάσεων που προτείνονται :
-Η γέφυρα του Ισθμού και ένα μεγάλο μέρος της γύρω περιοχής είναι εκτός ορίων του δήμου Κορινθίων,
-Στο λιμάνι δεν λύνεται το μεγάλο και κύριο πρόβλημα, του εμπορικού τμήματος και της προτεινόμενης μετεγκατάστασής του,
- Στην ενδιαφέρουσα πρόταση της δημιουργίας αστικού κέντρου στον σταθμό του Προαστιακού, από τη μία περιλαμβάνεται ο χώρος του στρατοπέδου ο οποίος είναι ιδιοκτησίας του ΥΠΕΘΑ, αλλά και περιέχει χρήσεις όπως οικιστική ζώνη δημόσιας κατοικίας που δεν γίνονται κατανοητές για τα ελληνικά δεδομένα.
-Στην αναφορά σε «δρόμους και πεζοδρόμους, για περιβαλλοντικές υποδομές συνδεδεμένες με το βιολογικό σύστημα του νερού και του πρασίνου», το ποτάμι της Κορίνθου είναι πλέον εγκιβωτισμένο στο μεγαλύτερο μέρος του μέσα στην πόλη και δεν έχει καθόλου νερό.
-Στο θέμα μετατροπή της σιδηροδρομικής γραμμής σε αστική green way, δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση αναβάθμισης
-Το ίδιο και στην πρόταση «αναβάθμιση των χώρων που έχουν θέα στην θάλασσα» με «κατασκευή ελκτικών αστικών χώρων πλήρους κινητικότητας σε συνδυασμό με νέες υποδομές διαμονής αστικών υπηρεσιών, χώρων συναντήσεων κέντρων διασκέδασης», η οποία πρέπει να σχεδιαστεί με βάσει την σημερινή ιδιοκτησιακή κατάσταση του παραλιακού μετώπου από την Ποσειδωνία μέχρι το Κανταρέ τουλάχιστον.
-Στην πρόταση για πλατείες τσέπης και νέες τοπικές πλατείες που θα «προκύψουν από κινητοποίηση και την ικανότητα αυτό-οργάνωσης των οικογενειών που μόνιμα κατοικούν με την ενθάρρυνση του δήμου», χρειαζόμαστε ένα παράδειγμα μιας πιθανής τέτοιας εφαρμογής.
- Η επίσης ενδιαφέρουσα πρόταση ενός πεζόδρομου που θα ενώνει κατά μήκος της ακτής τους πρόποδες της υπάρχουσας πόλης με το αρχαίο Λιμάνι του Λεχαίου δεν αναλύεται περαιτέρω.
-Στην Πολιτιστική Αρχιτεκτονική Τοπίου προτείνεται μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, απαιτητική και με δαπανηρές κατασκευές, με πολλούς εμπλεκόμενους και μεγάλο χρονικό ορίζοντα.

Τελικά οι οραματικοί αυτοί σχεδιασμοί, πέραν του θεωρητικού και πανεπιστημιακού επιπέδου τους, δύσκολα, αν και θα ήταν ευχής έργο, θα μπορούσαν να συμβάλουν στην λύση, κάποιων έστω, από τα σημερινά ζωτικά προβλήματα της πόλης.
Δεν θα ήταν σωστό ούτε για τον κ.Zazzara και το Πανεπιστήμιο, ούτε και για εμάς να παρουσιαστεί ένα έργο πρακτικά ανεφάρμοστο που ο τελικός προορισμός του θα ήταν το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Επιπλέον ρωτάμε αν έχει δοθεί το τεύχος της μελέτης προς τους αρμόδιους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης, ώστε να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις παρατηρήσεις – προτάσεις τους.


Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων
Ομάδα Πολεοδομικού Σχεδιασμού & Παρεμβάσεων